Iškils nauji nakvynės namai

Iki 2018-ųjų žiemos uostamiestyje atsiras nauja erdvė, skirta benamiams. Nakvynės namai, į kuriuos tilps maždaug pusšimtis bėdžių, atsieis apie 477 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir bendrovės "Konsolė" vadovas Kazys Skutulas pirmadienį pasirašė saugios nakvynės namų projektavimo ir rangos darbų sutartį.

Anot S.Budino, saugios nakvynės namų klausimą miestas bandė spręsti kelerius metus, tačiau vis nesėkmingai. Būta bandymų šios paslaugos teikimą perleisti ir į privataus verslo rankas, tačiau norinčiųjų neatsirado.

Tuomet nuspręsta saugios nakvynės namus įrengti statant modulius.

Pasak administracijos direktoriaus, įstaigoje galės apsistoti apie pusšimtį žmonių.

Naujas objektas atsiras Dubysos gatvėje, greta anksčiau buvusios miesto slėptuvės, kuri šiuo metu yra nenaudojama.

"Ten numatyta atlikti darbų už 477 tūkst. eurų", – įvardijo administracijos direktorius.

Saugios nakvynės namai bus suprojektuoti ir pastatyti per maždaug pusantrų metų. 2018-ųjų žiemą stogo virš galvos neturintieji jau galės glaustis naujose erdvėse.

"Benamiams, kurie žiemą paprastai patiria nemažai rūpesčių, tai, manau, bus gana rimtas, geras objektas. Kita vertus, mane džiugina tai, jog būtent tokie nakvynės namai, ko gero, yra pirmi Lietuvoje. Apskritai iki šiol kompleksinio požiūrio į šias paslaugas šalyje trūko", – neslėpė S.Budinas.

Teigiama, kad naujuose saugios nakvynės namuose bus galima ne tik pernakvoti, bet ir nusiprausti, išsiskalbti drabužius, žadama įrengti virtuvę. Erdvės bus pritaikytos neįgaliesiems.

"Konsolės" vadovas K.Skutulas teigė, kad Dubysos gatvėje numatoma pastatyti 28 konteinerius, kurie bus šilti, patogūs ir pritaikyti gyventi. Be to, prireikus juos bus galima permontuoti.

Be jau minėtų patalpų, bus įrengtos ir penkios administracinio darbo vietos.

Saugios nakvynės namų projektavimo darbus ketinama pradėti jau netrukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Sveiki. Esu susidomėjas šituo projektu ir norečiau jame dalyvauti ateityje.Tačiau nerandu jokių kontaktu, ar tiesiog nuo ko galėčiau pradėti ieškoti. Ar bus plėtojama savanoryste ir jei taip, gal kas turi naudingos informacijos?

Vilnietis

Vilnietis  portretas
Mere, kada bus galima savaitgalio ryta megautis senamiescio gatvemis, o ne bomzais "zombiais" prie kiekvieno suoliuko sedinciais ir tuberkulioze nesiojanciais????? Kada bus galima atsisesti teatro aiksteje ant suoliuko ir tau i nugara nealsuos bomzu "pulkas" ? Mere kodel sie klausimai nesprendziami? nera patirties? ar politines valios? Ar bomzai tiesiog mieto puosmena? As atvykes is Vilniaus nebesuprantu ar Klaipedieciai taip nusigyveno nes ant suoliuku sedincius maciau tik bomzus ir taip visame senamiestyje. Mere kodel taip yra???????

Komentuokit

Komentuokit portretas
Nors paskaite parse dubisos gatveje .o kad ir centre jie taipat zmones.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių