Klaipėdoje prekyvietėse tikrintojai rado silkių be dokumentų

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai tikrino uostamiesčio prekeivius žuvimis. Rezultatai nenuvylė – grubių pažeidimų nerasta.

Klaipėdoje specialistai apsilankė keturios prekyvietėse, kuriose buvo patikrinti 23 prekiautojai, septyni iš jų prekiavo žuvimis.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja-valstybinė maisto produktų inspektorė Jūratė Mačiulienė teigė, kad vienas tikrinimas surengtas pagal konkretų skundą, kai suabejota dėl higienos normų, tačiau pažeidimų nerasta. Tikrinimų metu didžiausias dėmesys buvo kreipiamas į produktų kokybės, tinkamumo vartoti terminų, laikymo sąlygų, bendros higienos reikalavimų laikymosi užtikrinimą bei tinkamos ženklinimo informacijos pateikimą vartotojams.

Patikrinus prekiautojus žuvimis nustatyta, kad tik vienas prekiautojas pažeidė kai kuriuos reikalavimus. Jis nepateikė įsigijimo dokumentų 20 kg silkei, todėl nuspręsta neleisti šių žuvų tiekti rinkai.

Kitose prekybos vietose taip pat buvo pastebėta keletas neatitikimų teisės aktams. „Nustatyta bendrų higienos, ženklinimo pažeidimų“, – sakė J.Mačiulienė.

Įtarimus, kad prekiaujama nekokybiškomis šaldytomis žuvimis, paimtas vienas mėginys lakiųjų azoto bazių koncentracijos nustatymui. Rezultatai buvo patenkinami.

Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai džiaugėsi, kad ir gyventojai aktyviai įsitraukę į kontrolės procesą.

„Šį pirmadienį buvo gautas skundas, jog nehigieninėmis sąlygomis žuvų produktais prekiaujama vieno ūkininkų turgelio teritorijoje“, – informavo viršininko pavaduotoja.

Tiriant skundą nustatyta, kad prekiautojai dirbo be darbo rūbų, vienkartinių pirštinių, neturėjo priemonių rankų dezinfekcijai, žuvų gaminius laikė nešvariose dėžese, daliai produkcijos nepateikė įsigijimo dokumentų, produkcija buvo neženklinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nemalonu

nemalonu portretas
Kaip nemalonu, kai dirbdamas su maistu, žuvimi, žmogus negali įsigyti balto, higieniško darbo rūbo. Jau vien todėl nepirkčiau.

chi chi

chi chi portretas
pasus pragėrė...

MAR-as

MAR-as portretas
@ia gal vogtos Audi 100?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių