Premjeras: SGD terminalo statybos pabaiga – lapkričio pradžioje

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje statomas suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas bus baigtas laiku - lapkritį, kai į uostą atplauks specialiai jam pastatytas laivas - dujų saugykla, sako premjeras.

„Terminalą ruošiamės pabaigti lapkričio mėnesį, pirmomis dienomis, nes lapkričio pradžioje į Klaipėdą turi atplaukti laivas „Independence“, - antradienį interviu LRT radijui sakė Algirdas Butkevičius, kurio vadovaujama Vyriausybės SGD terminalo įgyvendinimo komisija antradienį posėdžiauja Klaipėdoje.

Anot jo, strategiškai svarbaus projekto įgyvendinimas atėja prie pabaigos, todėl būtina griežtesnė darbų terminų ir kokybės kontrolė.

„Visada, kada keletas organizacijų - generalinis rangovas, subrangovai dirba viename objekte, prasideda darbas, kuris reikalauja numatyto darbų grafiko jau didesnės kontrolės įvykdymo, reikia kelti reikalavimus dėl kokybės. Taip pat kalbėsime dėl objekto vidaus ir išorės apsaugos“, - kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius pakartojo, kad Lietuva yra išsiderėjusi konkurencingas SGD kainas: „Mūsų specialistai derybose dėl kainos pasiekė gerą rezultatą“.

Posėdyje Klaipėdoje dalyvaus ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, SGD projektą įgyvendinančios „Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis ir kiti komisijos nariai.

Paskutinį kartą SGD komisija Klaipėdoje posėdžiavo liepos viduryje.

Numatoma, kad pirmaisiais metais Lietuva per SGD terminalą galės atsigabenti apie 1 mlrd. kubų dujų, o ateityje jo pajėgumas didės iki 4 mlrd. kubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių