Klaipėdoje populiarėja išnešiojamoji prekyba

Uostamiestyje vis didesnio dėmesio susilaukia prekybos būdas, kai prekės atnešamos tiesiai pirkėjui. Pastebima, kad įstaigose, kur dirba daugiau moterų, platintojai itin laukiami. Verslininkus kontroliuojančios žinybos skaičiuoja, jog tokių prekybininkų skaičius nuolat auga.

Klaipėdoje fiksuojama vis daugiau smulkiųjų verslininkų, kurie savotiškai šturmuoja įvairias įstaigas, tiesiog ateidami ir siūlydami platinamas prekes.

Pastebima, kad dažniausiai prekeiviai nusitaiko į tas bendroves ar įstaigas, kur dirba daugiau dailiosios lyties atstovių.

"Pastaruoju metu atgyja prekybos būdas, kai prekybininkai siūlomoms prekėms – kosmetikai, trikotažo gaminiams, knygoms ir kitiems daiktams – pirkėjų ieško tiesiog darbovietėse", – teigė Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė.

Tokia veikla galima tik tada, jeigu yra tinkamai įregistruota, todėl klientai, prieš ką nors pirkdami iš tokių prekeivių, turėtų įsitikinti, ar platintojas įregistravęs savo veiklą.
Tai padaryti paprasčiausia paprašant pirkimą patvirtinančio dokumento.

Šiuo metu verslo liudijimų Prekybai ir Prekybai tik ne maisto produktais Klaipėdos mieste iš viso yra įsigiję 1 257 gyventojai. Pernai tuo pačiu laikotarpiu – 1 199 gyventojai. Per visus praėjusius metus tokius verslo liudijimus gavo 1 324 asmenys.

Vis dėlto pasakyti, kiek tiksliai yra būtent išnešiojamąja prekyba užsiimančių verslininkų – sunku.

Šiemet Valstybinės mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonu jau gauta 2 683 gyventojų pranešimai apie galimus mokestinius pažeidimus. Pastebima, jog dažniausiai gyventojai į mokesčių inspekciją kreipiasi tik tada, kai nuo sukčių nukenčia.

"Paprastai gyventojai praneša apie galimus pažeidimus, susijusius su išnešiojamąja, internetine ar panašia prekyba, kai įsigyja nekokybišką prekę ir neturi kaip įrodyti, jog ją pirko iš konkretaus pardavėjo bei pareikalauti jo atsakomybės", – pastebėjo direktorė.

Pašnekovė patikino, jog gavus gyventojo skundą į jį visuomet reaguojama, o nustačius pažeidimą sukčiui taikomos sankcijos.

Asmenims, vykdantiems neregistruotą veiklą, gresia administracinė atsakomybė ir piniginės baudos iki tūkstančio litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių