Klaipėdoje plečiasi pedagogų streikas

Savaitė uostamiesčio mokiniams ir jų tėvams prasidėjo neramiai, daugybė miesto mokyklų tęsia streiką, dirbti pradėjo tik vienos protestavusių mokyklų pedagogai. Klaipėdos mokytojai žada rankų nenuleisti tol, kol šalies valdžia pradės derybas ir imsis keisti pedagogų netenkinančią padėtį.

Pirmadienis prasidėjo žinia apie ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio sprendimą pakeisti tris ministrus, tarp kurių – švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Tai nesumažino streikuojančių mokytojų ryžto.

"Kol kas viskas taip pat, kaip iki šiol. Esame ištvermingi, nusiteikę optimistiškai tęsti pradėtus darbus, tikime pergale, – tikino Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Laima Juknienė. – Ministrės galva – ne problemos sprendimas. Ar ši ministrė yra, ar ne, reikia spręsti problemas iš esmės, būtent to mes laukiame."

Klaipėdoje nebestreikuoja "Vėtrungės" gimnazija, į šią mokymo įstaigą jau grįžo moksleiviai, pamokos čia vyksta.

Pirmadienį streikavo 28 bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Antradienį prie jų ketino prisidėti "Aukuro" gimnazija, darželis-mokykla "Saulutė".

Visose streikuojančiose mokyklose pamokos nevyksta. L.Juknienė pasakojo, kad protestuojančių įstaigų mokinių tėvai informuoti, jog ugdymo procesas nutrauktas. Dažniausiai mokiniai būna namuose.

Tiesa, kai kuriose mokyklose vaikams leidžiama ateiti, jie gali būti įleisti į sporto sales. Kiekviena mokykla vaikų užimtumo problemą sprendžia pati ir profsąjungos apie tai neinformuoja.

Pirmadienį ryte keli pradinukai sliūkino namo iš Vitės progimnazijos. Ko gero, panašiai buvo ir kitose.

Dauguma mokinių tėvų palaiko mokytojų protesto akcijas, tačiau socialiniuose tinkluose jau piktinasi, kad ketvirtą savaitę nemokomi vaikai veltui leidžia laiką, ne vienas samdo repetitorius.

Pasak L.Juknienės, streikas nutrūktų tą pačią dieną, kai prasidėtų derybos ir būtų priimti realūs sprendimai, tenkinantys pedagogus.

Pirmadienį Klaipėdoje streikavo:

Vytauto Didžiojo gimnazija

"Žemynos" gimnazija

Vydūno gimnazija

H.Zudermano gimnazija

"Verdenės" progimnazija

"Saulėtekio" progimnazija

Vitės progimnazija

S.Dacho progimnazija

L.Stulpino progimnazija

P.Mašioto progimnazija

M.Mažvydo progimnazija

"Vyturio" progimnazija

"Smeltės" progimnazija

Litorinos mokykla

"Gilijos" pradinė mokykla

Gedminų progimnazija

"Vesmės" progimnazija

"Santarvės" progimnazija

"Pajūrio" progimnazija

Sendvario progimnazija

"Gabijos" progimnazija

J.Karoso muzikos mokykla

Laivininkų mokykla

Lopšelis-darželis "Obelėlė"

Lopšelis-darželis "Švyturėlis"

Lopšelis-darželis"Ąžuoliukas"

Lopšelis-darželis "Klevelis"

Lopšelis-darželis "Želmenėlis"



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kikita

Kikita portretas
Zudermano mokytojai grizo... Nevieninga mokykla....buuuuuu... O jei kazka iskovos mokytojai- tai ir jie dziaugsis.... Neblogai . ar ne? Nieko nedarai, o gauni

valdzia kabina makaronus muzikams ant ausu

valdzia kabina makaronus muzikams ant ausu portretas
Pi.de.rasi, ka jus cia skiedziat apie pensininku pinigus. Pinigu YRA. 300 milijonu eur. pi.de.ra.sine valdzia skyre pirkti nurasytos karines technikos is amerikosu. Pide.ru valdzia rado pinigu paremti Amerikos milijardierius. NE.PIS.KIT proto zmonems liberastines padugnes

o pedagogams reikės IŠ BIUDŽETO

o pedagogams reikės IŠ BIUDŽETO  portretas
ar ne 300 mln eurų ? Nuo ko nuimti ? Nuo pensininkų pensijų didėjimo ar nuo vaiko pinigų ? Kodėl pedagogai negali prasiaudituoti savo pinigus , etatus ? Gal atliks ? O dabar į viską spjovė ir -duokite ? O DIRBTI , taip kad vaikai išlaikytų egzaminus , o tėvams nereikėtų samdyti korepetitorių , nenorite ?
VISI KOMENTARAI 95

Galerijos

Daugiau straipsnių