Klaipėdoje paskelbti nauji mokslo metai

Uostamiestyje nuotaikingai paskelbtas naujų mokslo metų startas. Pirmieji šventine nuotaika miestą užliejo moksleiviai, susirinkę Lietuvininkų aikštėje, kur įvyko šventinė pirmoji pamoka.

Šventėje – tautiniai akcentai

Penktadienį Klaipėdoje nuo pat ryto jaučiama šventinė atmosfera.

Nuo pat 8 val. Lietuvininkų aikštėje nestigo šurmulio – gausus būrys pačių jauniausių ir kiek vyresnių miesto moksleivių susirinko į tradicinę Klaipėdos pirmąją pamoką.

Šiemet pirmoji pamoka „Klaipėda pasitinka Lietuvos šimtmetį“ buvo persmelkta tautinės dvasios. Pirmoji šių mokslo metų pamoka Lietuvininkų aikštėje prasidėjo giedant Lietuvos himną, o vėliau jos metu ne kartą skambėjo tradicinė muzika ir dainos, pasirodymus surengė jaunimo ansambliai.

Kaip įprasta, Lietuvininkų aikštę pagyvino ir visų Klaipėdos mokyklų atstovų, nešinų ugdymo įstaigų vėliavomis, paradas, kurį pradėjo Lietuvos vėliava nešini šauliai.

Neeilinis rugsėjis

Pirmųjų varpelių skambesiu aikštę užliejo šiemet pirmą kartą mokyklų slenksčius peržengsiančių pirmokų būrys.

Pirmojoje šventinėje šių mokslo metų pamokoje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad šiemet pasitinkamas neeilinis rugsėjis.

„Kiekvienais metais tarsi tą sakome, tačiau šių metų rugsėjis – tai ir Lietuvos valstybės išskirtinė šventė. Mokslo metų viduryje įžengsime į antrąjį Lietuvos nepriklausomos valstybės šimtmetį ir kokią tą valstybę kursime priklauso nuo kiekvieno iš mūsų“, – teigė V.Grubliauskas.

Klaipėdos meras šventės dalyviams šiais metais linkėjo sėkmės ir nebijoti pasitikti kiekvieno rugsėjo su mintimis, kad tai – jų rugsėjis.

Sveikindamas moksleivius miesto vadovas paprašė jų aplodismentų tiems, kurie šiemet į šventę atvyko pasipuošę tautiniais kostiumais.

Miesto mokiniai sulaukė ir Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebono kunigo Viliaus Viktoravičiaus sveikinimo žodžių.

Šventės – ir mokyklose

Renginys pasiekė kulminaciją kai Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė paskelbė mokslo metų pradžią ir netrukus skambant muzikai į dangų pakilo Lietuvos vėliavos spalvų balionų puokštė.

Pasibaigus šventinei pamokai ryškiaspalviais gėlių žiedais nešini mokinukai drauge su savo tėvais bei artimaisiais nuskubėjo link automobilių, kurių kolona netrukus pajudėjo į miesto mokyklas, kur tęsėsi šventiniai renginiai.

Kaip ir kasmet, dėl tradicinės pirmosios pamokos teko kiek riboti automobilių eismą Klaipėdos centre, tačiau išskirtinių spūsčių prieš renginį arba po jo nesusidarė.

Naujų mokslo metų pradžią mokyklose paminėję moksleiviai penktadienio vakarą plūstelės į Švyturio areną, kur šėls siautulingame populiariųjų Radistų surengtame šou, kuriame pasirodys ir grupė „Golden Age“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai grazu,net apsiverkiau.Saunuoliai klaipedeciai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių