Klaipėdoje pagerbti miesto kultūros ir meno kūrėjai

Penktadienio vakarą Klaipėdoje iškilmingai apdovanoti labiausiai nusipelnę miesto kultūros ir meno kūrėjai. Septyniems nominantams įteiktos menininko Tomo Martišauskio skulptūros „Bangolaužiai“.

Tarptautinei kultūros dienai paminėti skirta Klaipėdos kultūros ir meno kūrėjų apdovanojimų ceremonija penktadienio vakarą į Klaipėdos koncertų salę subūrė gausybę kultūros ir meno kūrėjų, mylėtojų bei rėmėjų.

Iškilmingo renginio metu buvo pagerbti praėjusiais metais labiausiai nusipelnę kultūros ir meno pasaulio atstovai.

2016-aisiais labiausiai pasižymėjusiems kūrėjams ar jų grupėms buvo įteikti originalūs apdovanojimai – menininko T.Martišauskio skulptūros „Bangolaužiai“.

Šie Klaipėdos – neužšąlančio kultūros uosto, kūrybiškumo laisvės ir inovacijų simboliai įteikti septynių kategorijų nominantams.

Metų kultūros įvykiu pripažintas Klaipėdos, Neringos ir Palangos siekis tapti Europos kultūros sostine 2022 m. „Bangolaužis“ skirtas paraiškos sudarytojai ir projekto vadovei Godai Giedraitytei.

Metų inovatyviausio projekto nominacijoje apdovanojimą pelnė Mindaugas Bačkus už Tarptautinio violančelės festivalio iniciavimą.

Metų kultūros darbuotoja pripažinta Inga Norkūnienė.

Metų kūrėjo kategorijoje už šviesos dizaino projektus Klaipėdos kultūriniuose renginiuose „Bangolaužis“ atiteko Linui Kutavičiui.

Metų atradimu pripažintas Nepriklausomas kultūros forumas, kurio vedliui Tomui Kiaukai ir skirtas apdovanojimas.

Metų edukacinio projekto kategorijoje apdovanojimą pelnė Klaipėdos lėlių teatras už vykdomą edukacinę veiklą.

Metų kultūros rėmėju pripažintas „Limarko grupė“ prezidentas ir generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris.

Penktadienį įvykę uostamiesčio kultūros ir meno kūrėjų apdovanojimai vainikavo Tarptautinei kultūros dienai paminėti vykusį renginių ciklą „Atvira kultūra“.

Jo metu kelių maršrutų autobusuose kasdien savo pasirodymus rengė daugybė uostamiesčio kultūros ir meno įstaigų, kūrėjų.

Apdovanojimų vakarą dėmesio sulaukė ir jie. 18 projekte „Atvira kultūra“ dalyvavusių organizacijų, menininkų ir įstaigų, bei projekto partneriams viešąjai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas“ ir bendrovei „Klaipėdos autobusų parkas“ įteiktos specialios padėkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežinomų žmonių galerija

nežinomų žmonių galerija portretas
Kas toji Norkūnienė, kas – Kiauka? Jei jie tokie nusipelnę, tai miesto žmonės turėtų juos bent pažinti, žinoti ką ir kur dirba, ką nuveikė.

N. Puteikienė

N. Puteikienė portretas
Čia tas pirmas komentaras - tai man, be abejo :)

Anonimas

Anonimas portretas
Su Kultūros diena, brangieji! Pernai Klaipėdoje buvo ir puikių knygų, ir spektaklių,ir koncertų. Bet ero komanda su kviestiniais (!!!!) ekspertais apdovanojo paraišką,kuri ... pralaimėjo, konkursą, kuris dar ... neįvyko ir Tomą, kuris surengė diskusiją apie tai, kad kultūros projektai Klaipėdoje finansuojami neskaidriai. Savivaldybė pažadėjo parengti naują projektų finansavimo tvarką. Aha. Bet neparengė. Bet davė Tomui apdovanojimą. Ar čia koks paralelinis pasaulis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių