Klaipėdoje nurovė nudžiūvusias gėles

Prižiūrėtojai iš Atgimimo aikštėje esančios kompozicijos „Laivelis“ nurovė šalčių pakąstas, nudžiūvusias našlaites. Šių gėlių nebeliks ir vazose, kai kuriuose gėlynuose.


 

Prižiūrėtojai iš Atgimimo aikštėje esančios kompozicijos „Laivelis“ nurovė šalčių pakąstas, nudžiūvusias našlaites. Šių gėlių nebeliks ir vazose, kai kuriuose gėlynuose.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas pasakojo, kad kompozicija „Laivelis“ atrodė jau labai negražiai.

Iki naujųjų metų miestiečių akis džiuginusios našlaitės sausį buvo pakąstos šalčių. Gėlės nudžiūvo.

„Gražiau „Laivelis“ atrodys tuščias nei su tokiomis gėlėmis. Gavome iš savivaldybės nurodymą nurauti gėles ir rauname“, – tvirtino vadovas.

Prižiūrėtojams nudžiūvusias našlaites dar teks pašalinti iš dalies vazų, kai kurių gėlynų. Ne visuose jos buvo pasodintos.

Pasak G.Valašino, vertinant vyraujančius orus, jau būtų galima ruoštis ir pavasariniam gėlių sodinimui, tačiau nežinia, kokių dar staigmenų pateiks orai.

„Žiema vėl gali parodyti savo nagus. Pasodinsi, atšals ir vėl iš naujo galėsi sodinti“, – tvirtino vadovas.

Pavasarį miesto gėlynuose paprastai sodinamos našlaitės kaip ir rudenį. G.Valašinas pasakojo, kad šias gėles renkamasi, nes jos atsparios šalnoms ir ilgai žydi.

„Pavasarį našlaitės žydi iki birželio. Tada palaipsniui gali jas pakeisti vasarinėmis gėlėmis, kurios yra neatsparios šalčiams. Žinoma, ką sodinti, spręs savivaldybė“, – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lol

Lol portretas
Zurnaliste, kaip suprantu, ėjo į darbą ir "naujiena" rado. Laukiam ataskaitos, kiek dirvelej rado kirminu ir kiek kandonu per viesbucio langus klientai primete... Ziniasklaida skias :/

Klaidų bent pavadinime nedarytkite

Klaidų bent pavadinime nedarytkite portretas
Klaipėdoje nurovė nudžiuvusias gėles
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių