Klaipėdoje norima įrengti krematoriumą

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje laidojimo namai „Aterna“ planuoja investuoti į krematoriumo statybas ir kremavimo paslaugas uostamiestyje ketina teikti kitais metais, rašo „Vakarų ekspresas“.

„Atlikome tyrimą ir pastebėjome tendenciją, kad kremavimo poreikis Klaipėdoje kasmet vis didėja. Prieš dešimt metų mūsų įstaiga į Rygą kremuoti išveždavo maždaug 20-30 klaipėdiečių, o 2015-aisiais jų jau buvo 118. O visame mieste tais metais kremuoti išvežta buvo maždaug 300, pernai - dar daugiau, 400, klaipėdiečių palaikų. (...) Manome, kad krematoriumo paslaugomis Klaipėdoje naudotųsi visos Žemaitijos gyventojai“, - sakė „Aternos“ direktorė Vitalija Rumbaitienė.

Anot jos, laidojimo namai kol kas nėra gavę rekonstrukcijos leidimo, tačiau krematoriumo įrengimui jau pradėjo ruoštis. Krematoriumo įrengimo kaina neatskleidžiama. Tikimasi, kad ji per vienerius metus sudegins maždaug 8 tūkst. mirusiųjų palaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man juokingai skamba

Man juokingai skamba portretas
kai Joniškio kapinės miesto centre.... Kai Paupio KAIMAS taps nebe KAIMU tai bus galima kalbėt kitaip, o dabar Jūs labiau prie kaimo nei miesto centro :D

povilas

povilas portretas
Netoli Lėbartų kapinių žinau kas turi 1.5 ha sklypą. Yra kelias, kokios tai miesto komunikacijos. Kaina pagal registrų centrą, plius PVM. tel. 8 662 33770.

Tomas Meškinis

Tomas Meškinis  portretas
Vieta LABAI netinkama KREMATORIUMUI. Šalia gausybė gyvenamųjų namų ir pagal miesto strateginį vystymo planą, šalia bus pastatyta dar daugiau gyvenamųjų namų. O ir ORO UŽTERŠTUMAS, ypač žiemos metu, yra labai didelis tame kvartale, o KREMATORIUMAS jį dar labiau PADIDINTŲ... Ir tinkamesnė VIETA prie Lėbartų kapinių.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių