Klaipėdoje – meningokokinė infekcija, mokinio būklė itin sunki

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje užfiksuotas meningokokinės infekcijos atvejis. Įstaigos direktorius patvirtino, kad užsikrėtusio moksleivio būklė sunki, jis gydomas infekcinių ligų skyriuje. Tačiau pamokos mokykloje vyksta kaip įprastai.

Ši ūmi bakterinė infekcija yra staigi, pavojinga gyvybei liga. Ji greitai progresuoja ir gali baigtis mirtimi per 24 val. po pirmųjų simptomų atsiradimo.

Kol kas uostamiestyje tiksliai žinoma tik apie vieną susirgimo atvejį – šiuo metu gydomas septyniolikmetis studentas, gyvenantis Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos bendrabutyje.

Kaip teigė Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos direktorius Valentinas Radavičius, ligoninėje buvo atsidūręs ir kitas įstaigos mokinys, tačiau daugiau duomenų apie jo būklę nėra.

„Turime tą vieną atvejį. Mūsų moksleivis penktadienį po pamokų išvažiavo namo. Ten jam pasidarė bloga ir šeštadienį tėvai jį nuvežė į ligoninę. Dabar vaikas guli Klaipėdos ligoninės infekcinių ligų skyriuje, jo būklė gana sunki. Vakar prastai pasijautė ir kitas mūsų mokinys, draugai jį nuvežė į ligoninę, bet šiandien jo nėra jokioje uostamiesčio gydymo įstaigoje. Arba jį paleido, arba sužaidė ir tiek. Mokiniai yra mokiniai“, – kalbėjo pašnekovas.

Vėliau dėl išbėrimų į medikus kreipėsi dar viena Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mokinė, jai nustatyta alergija. Vaikas stebimas gydytojų.

„Tiesiog viskas supuolė į vieną krūvą. Dar ir mokytoja serga apie dvi savaites. Kokia liga – nežinau. Galima bandyti susisieti tuos atvejus. Mokykloje šiuo metu yra mažiau mokinių, bet dirbame normaliai. Panikos nėra, juolab kad ėmėmės tam tikrų specialistų rekomenduojamų priemonių: patalpos valomos, dezinfekuojamos, vėdinamos, atšaukėme šimtadienio šventę“, – vardijo V. Radavičius.
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Laura Lidžiūtė patikino, kad meningokokinės infekcijos protrūkio nėra. Kol kas įstaigoje žinomas tik vienas toks atvejis.

„Patarėme imtis tam tikrų priemonių, jie viską iš savo pusės padarė. Tai reta, bet labai pavojinga bakterija“, – teigė L. Lidžiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
eikit jūs š....su savo priemonėm. Kur nemokami skiepai, nes ne visi gali susimokėti tokias sumas. Nėr pinigų žmonių sveikatai tai Verygos šūkis

Audrai

Audrai portretas
Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla, ka jau skaityt nemokat?

Audra

Audra portretas
Kokia mokykla?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių