Klaipėdoje – menas iš Panevėžio

Lietuvos kultūros sostinė Klaipėda traukia įvairias menines iniciatyvas. Tikėtina, kad miesto viešosiose erdvėse bus demonstruojami Panevėžio miesto dailės galerijos eksponatai.

Galimybę keliose viešosiose miesto vietose eksponuoti Panevėžio dailės galerijos šamotinės keramikos meno kūrinius uostamiesčio savivaldybės atstovai aptarė su šios galerijos vadovu Egidijumi Žukausku.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Skiotytės, dėl potencialių vietų dar deramasi.

Svarstoma, jog meno kūriniai galėtų būti įkurdinti keliuose miesto kiemeliuose, kurie yra uždari, – Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro arba Klaipėdos laikrodžių muziejaus.

Galerijos direktorius susitikimo metu pastebėjo, kad meno kūriniai galėtų būtų eksponuojami ir miesto rotušėje ar savivaldybės administracijos pastate.

Meno kūrinius periodiškai numatoma pakeisti kitais.

Klaipėda susidomėję Panevėžio atstovai siekia, kad bendradarbiavimas su uostamiesčiu būtų ilgalaikis, o parodos galėtų tęstis net iki 2019-ųjų, todėl ketinama pasirašyti bendradarbiavimo sutartį arba ketinimų protokolą.

Tikėtina, kad panevėžiečius uostamiestis patraukė tuo, jog šiemet yra Lietuvos kultūros sostinė.

Taip pat tvirtinama, kad turistiniu laikotarpiu Klaipėda yra puiki vieta meno kūrinius pristatyti itin plačiam ratui žmonių. Tokią Panevėžio atstovų idėją miestas palaiko.

"Naujai sukurtos kultūros strategijos tikslas – kuo daugiau kultūrinių iniciatyvų viešosiose miesto erdvėse, kad miestas gražėtų. Tai yra viena puikių progų tai pradėti", – dėstė K.Skiotytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių