Klaipėdoje kovoja su rudeniniais lapais

Uostamiesčio gatvėse, parkuose ir skveruose darbininkai vos spėja tvarkyti nukritusius medžių lapus. Centrines Klaipėdos gatves vien per šį mėnesį šluoti teko jau aštuonis kartus.

Šalutinės gatvės visame mieste valytos jau trejetą kartų, tačiau šiuos darbus atliekantys darbininkai neabejoja, jog tai dar tikrai ne pabaiga.

"Tai toks nenutrūkstamas darbas, vos vienoje vietoje sušlavei, kitoje vėl pilna lapų. Teks šluoti iki tol, kol sulauksime šalnų ir stipresnio vėjo. Po šalnų dažniausiai visi lapai nukrenta, tad belieka išvalyti gatves", – tikino įmonės "Klaipėdos želdiniai" vadovas Gediminas Valašinas.

Įmonės darbuotojai skveruose ir želdynuose dažniausiai lapus supučia į atskiras krūveles, o jiems išvežti siunčiama speciali technika.

"Jau antri metai naudojame specialių įrenginį lapams surinkti. Juo susiurbiami lapai, prieš tai dar šiek tiek juos susmulkinus. Jei lapai sausi, jų telpa daugiau. Šio smulkintuvo talpa – apie 20 kub. metrų lapų masės", – aiškino G.Valašinas.


Šiame straipsnyje: lapairuduorudeniniai lapai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolita

Jolita  portretas
Davai sulaipinam valytojus y medžius nuskins paskutinius lapus sušluos sukiš y maišus ir bus mieste tvarka žmones ar pas jus proto yra gi ruduo lapai krenta ir dar ilgai kris apart to kad komentarus rašot paimtumėt ir sušluotumet vis šiokia tokia nauda butu

Galvoje mintis

Galvoje mintis portretas
Dabar galvojama, kaip metaline karkasine egle uz 5o tukst, euriuku prakisti.....

Be fantazijos

Be fantazijos portretas
Kova su lapais? Kas sugalvojo tokia fraze, nemoksos, reiketu atleisti is darbo. O ir ne kovoti reiketu, o dziaugtis, slamanciais po kojom lapais ....ateina ruduo. Poetu metas. Kodel nukritusi lapeli skubama pasalinti? Suprantama sniego valymas, galima paslysti ir pan., bet lapai? nepaprastai grazus metas, braidzioti po auksini rudeni, kaip siemet.....Lapai-blogai, sniegas-blogai, vejas-dar blogiau.....nors nerasinetu tokiu nesamoniu.Nejaugi neberandama temu? O mokosi zurnalistais vadinami keturis berods metus ir ....jokios fantazijos......
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių