Klaipėdoje jau netrukus įsižiebs moliūgų žibintai

Uostamiestis ruošiasi septintajai moliūgų fiestai. Šį sekmadienį visi kviečiami atvykti į "Senamiesčio moliūgų šventę", kaip ir kasmet vyksiančią Teatro aikštėje.

Konkuruos geriausi

Jau rytoj prie baro "Gaisrinė" klaipėdiečiai ras žaliavos savo išmonei – daugiau nei vieną toną moliūgų.

Norintieji dalyvauti gražiausio moliūgo konkurse vieną moliūgą galės neštis į namus ir išskobtą, išdrožinėtą ar kitaip dekoruotą atgabenti į šventę sekmadienį, 17 val.

Dalyviai turės nufotografuoti savo moliūgą ir įkelti nuotrauką į "Facebook" paskyrą "Moliūgų šviesos šventė Klaipėdoje".

"Po nuotraukų paskelbimo savaitę vyks balsavimas. Laimėtojai bus atrenkami pagal balsavimą – 50 proc. sudarys "patiktukai", o kitų 50 proc. – komisijos narių – organizatorių vertinimas. Balsai bus sumuojami ir nustatomas laimėtojas", – sakė Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas Jevgenij Sokolov.

Šiais metais paruošti net 53 prizai. Pirmosios vietos nugalėtojui bus dovanojamas elektrinis paspirtukas.

Kai kurie moliūgai taip išradingai išraižyti – tikri meno kūriniai.

"Smagu, kad prie šventės dalyvių gausos prisideda ir Klaipėdos senamiesčio verslininkai, jie moliūgų konkurso dalyviams įsteigė daugybę prizų – kuponų į senamiesčio kavines ir parduotuves ir kita. Visi suprantame, jog senamiestis gyvas, jei kiekvienas dėl to stengiamės, įdedame savo indėlį. Mūsų verslininkai myli savo miestą, rūpinasi, kad jame pulsuotų gyvybė, būtų žmonių", – teigė senamiesčio verslininkams atstovaujanti Aurelija Petkūnienė.

Bus skaptavimo dirbtuvės

Be dalyvių moliūgų, Teatro aikštę puoš tvirčiausi moliūgai iš Švėkšnos moliūgų šventės.

"Mums padeda Švėkšnos moliūgų šventės rengėjai, kurie atidavė daug išskaptuotų moliūgų ir padovanojo dirbtinį žmogaus dydžio moliūgą", – kalbėjo J.Sokolov.

Sekmadienio vakarą bus ne vien įspūdingiausio moliūgo varžytuvės, bet ir skaptavimo dirbtuvės, skirtos mažiesiems klaipėdiečiams.

Nespėjusieji moliūgų papuošti namuose, tą padaryti galės tądien atvykę į Teatro aikštę jau nuo 13 val.

Prieš šventę renginio organizatoriai – Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė ir įstaigos "Lietuviškos šventės" komanda aktyviai bendradarbiavo su darželiais ir mokyklomis, skatino vaikus skaptuoti moliūgus.

Kad klaipėdiečiai nesušaltų, šventėje organizuojama nedidelė mugė, kurioje bus karštų gėrimų ir užkandžių.

Padovanos gyvūnams

Numatoma, kad žmonių susirinks daug, kadangi ši šventė pamažu tampa kasmete tradicija.

"Pirmaisiais metais šventei vykstant dar Dienovidžio skverelyje, moliūgų atnešta buvo apie 130, o pastaruoju metu jų sulaukdavome keliskart daugiau. Žmonės tikrai išradingi, kai kurie moliūgai taip skoningai išraižyti – tikri meno kūriniai, matyti, jog juos dekoruojant praleista ne viena valanda", – pasakojo viena šventės organizatorių Andromeda Grauslienė.

Šiais metais moliūgų skaičius tikrai nemažės.

"Laukiame gana didelio antplūdžio. Moliūgų šventėse įprastai "dalyvauja" apie 500 moliūgų", – tikino J.Sokolov.

Šventei pasibaigus, žvakių neišdeginti moliūgai bus atiduoti į zoologijos sodą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių