Klaipėdoje – įtraukiantis sporto savaitgalis

Klaipėdoje šiemet – nė savaitgalio be renginių, o ypač – be sporto. Šeštadienį Kruizinių laivų terminalą „okupavo“ jaunieji kovotojai ir sunkiaatlečiai.

Šiemet uostamiestis – Europos sporto miestas. Todėl sportininkai išeina iš treniruočių salių. Šį savaitgalį klaipėdiečiai ir miesto svečiai gali pamatyti, kiek daug mūsų mieste kovos menų klubų, vaikus, kurie svajoja tapti tituluotais sunkiaatlečiais, jaunuolių, kurie ne tik mokosi gudrių dvikovų veiksmų, bet ir filosofijos, leidžiančios nugalėti priešininką ir moraliai.

Šio festivalio tikslas – puoselėti, vystyti ir skatinti domėjimąsi dvikovinėmis sporto šakomis, kovos menais ir sunkiąja atletika. Tai – nemokama galimybė pamatyti Klaipėdos miestą ir Lietuvą garsinančių sportininkų ir kaimyninių šalių atstovų dvikovas bei išbandyti save skirtingose sporto šakose ar rungtyse.

Renginys prasidėjo Lietuvos himnu, o iškart po to visi šventės dalyviai darė bendrą apšilimo mankštą. Ji labiau priminė šokį ir gerai nuteikė ne tik jaunuosius sportininkus, bet ir jų artimuosius, atėjusius palaikyti saviškių. Apšilimui vadovavo garsioji kiokušin krate sportininkė ir trenerė, dalyvavusi bei apdovanojimų pelniusi Europos ir pasaulio čempionatuose.

Sporto šventė Kruizinių laivų terminale truks iki 17 val.

Čia galima stebėti bokso mačą, sunkiosios atletikos turnyrą, kyokushin karate kata ir kumitė varžybas, graikų–romėnų vaikų ir jaunučių pirmenybes, parodomąsias taekvondo varžybos, dziudo turnyrą, laisvųjų imtynių vaikų ir jaunučių pirmenybes.

Po pietų rengiamos rungtys ir pamokos visiems. Kiekvienas, kam įdomu išbandyti save, gali dalyvauti taekvondo greičio, jėgos, vikrumo varžybose ir estafetėse, bokso ringe, kyokushin karate, concept2 dvikovose, rąsto stūmime, graikų-romėnų ir laisvosios imtynių, dziudo, rankų lenkimo parodomosiose treniruotėse, varžytis nešant sunkius lagaminus.

Dalyviai ir žiūrovai gali pabendrauti su Baltų karybos kultūros ir karių kovas rekonstruojančio klubo „Leitgiris“ narių amunicija ir rūbais.

Visi šventės dalyviai gaus apdovanojimus.

Klaipėdiečiai turi puikią progą pasimėgauti sporto švente. Renginius stebėję miesto vadovai meras Vytautas Grubliauskas ir savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas juokavo, kad uostamiesčio žmonės, net jei nenori, yra priversti judėti, nes gyvena Europos sporto mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių