Klaipėdoje iškrauti norvegų tankai ir kita technika

  • Teksto dydis:

Į Klaipėdos jūrų uostą trečiadienį atgabenta NATO batalione tarnausiančio Norvegijos kontingento kovinė technika, tarp jų - tankai „Leopard“ ir įvairių modifikacijų šarvuočiai.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivas „Sūduvis“ (M-52) pasitiko ginkluotę gabenantį keltą ir jį lydinčias NATO fregatas Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje bei palydėjo prie Klaipėdos uosto krantinės, Nyderlandų fregatos sraigtasparnis saugojo keltą iš oro.

Į Lietuvą atvykusią Norvegijos karinę techniką atlydėjo NATO nuolatinės parengties pirmosios jūrinės grupės kovinių laivų junginys (SNMG1), remiantis  Lietuvoje veikiančią NATO priešakinių pajėgų  bataliono grupę. Anot Krašto apsaugos ministerijos, tai pirmas kartas, kai NATO karinės jūrų pajėgos  prisidėjo dislokuojant tokius  priešakinių pajėgų  pajėgumus. 

 

 

Iš Klaipėdos Norvegijos karių technika  kovinės grupės  logistiniais pajėgumais išgabenta į Ruklą, kur ir dislokuota NATO priešakinių  pajėgų  bataliono kovinė grupė.

Planuojama, jog visas Norvegijos  karių kontingentas į Lietuvą atvyks jau kitą savaitę.

„Labai džiaugiuosi, galėdamas pasveikinti į  Lietuvą atvykstančius  Norvegijos karius. Su visu jų atvykimu baigsime NATO priešakinių pajėgų  kovinės grupės Lietuvoje dislokavimo  etapą. Kartu su kovine grupe mes jau  dalyvaujame įvairiose treniruotėse ir su nekantrumu laukiame, kai kartu su Lietuvos kariuomenės brigada „ Geležinis Vilkas“  birželį dalyvausime pratybose „Geležinis Vilkas“,  – sakė NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės vadas pulkininkas leitenantas Chistophas  Huberis (Kristofas Huberis).

NATO bataliono sudėtyje tarnaus apie 200 karių iš Telemark bataliono ir Norvegijos kariuomenės Šiaurės brigados padalinių.

Šiuo metu NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje jau dislokuota per 450 Vokietijos, 100 Belgijos, 250 Nyderlandų karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau NATO tankai

Geriau NATO tankai portretas
Nei sovietų portiankės ir kirzavai.Plius slavai baisia daug geria.Gyvena apiplyše,geria....ir nori tokią tvarką į Europą atnešti.Vata....savo skurdą sau pasilik.Net lengvujų automašinų nemokat pagaminti.Tik kaimynų žemes užgrobt,kaip Ukrainoj.

Caras

Caras portretas
Ėsk mėšlą vatą ! Ėsk !

Vilnius

Vilnius portretas
Gerai, kad ateina į jūsų miesto!!! Jūsų laikas atėjo valgyti švino!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių