Klaipėdoje iškils ledo arena

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybėje aptarta galimybė uostamiestyje statyti ledo areną. Savivaldybėje lankęsi ledo ritulininkus vienijančios asociacijos atstovai patikino, kad tokio objekto poreikis Klaipėdoje tik didėja, mat Klaipėda kartu su Vilniumi – šioje srityje lyderiaujantys miestai, čia sportuojančiųjų skaičius nuolat auga. Anot ledo ritulininkų, kad poreikis būtų patenkintas, reikėtų formuoti dviejų aikštelių kompleksą su administracinėmis patalpomis.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, su savivaldybės specialistais šis klausimas jau yra aptartas, tinkamiausia vieta tokiam objektui būtų Paryžiaus Komunos gatvėje, sklype, kuriame anksčiau veikė Klaipėdos miesto vandenvietė.

„Šioje vietoje yra pakankamai didelis sklypas, kurį galėtume skirti visuomeninės paskirties objektų statyboms. Kartu čia galėtų atsirasti ne tik ledo arena, bet ir rankininkams bei krepšininkams skirta treniruočių salė. Tokio objekto poreikis taip pat labai jaučiamas. Kitoje pusėje gatvės yra Futbolo mokykla, kuri netrukus bus nugriauta ir statoma iš naujo. Visus planus įgyvendinus, vienoje vietoje būtų sukurta nemaža sportininkų reikmėms tarnausianti bazė“, – sakė S. Budinas.

Statant ledo areną Klaipėdos miesto savivaldybė ruošiasi eiti koncesijos keliu – areną statytų privatus investuotojas, o miestas per kelis dešimtmečius šį objektą išsipirktų. Artimiausi savivaldybės darbai – parengti koncesijos sutarties sąlygas ir paskelbti konkursą koncesininkui parinkti. Tai planuojama padaryti dar šiais metais.

Ledo arenos statybos yra įtrauktos į 2017–2019 metų Klaipėdos miesto savivaldybės strateginės veiklos planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
Pūčia burbulą juodą Kokia ledo arena? Nejuokinkite žmonių ir nenervuokite savo pazadais

pamenu

pamenu portretas
Meras zadejo stiklini stoga virs senamiescio pastatyti,bet va jau greitai desimt metu,o stogo kaip ner,taip ner.:(

Pamenu

Pamenu portretas
kai Budinas senaja arena uzdarinejo ir atidave Vaičkaus tenisui :) Tada sake kad arenos Akropolyje uztenka :) O dabar atkatu pritruko,tai reikia statyti ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių