Klaipėdoje į tarptautinę operaciją išlydėta Lietuvos karių grupė

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 7 d. Karinių jūrų pajėgų štabe Klaipėdoje vyko trečiosios Lietuvos kariuomenės Laivų apžiūros grupės išlydėjimas į Europos Sąjungos vadovaujamų karinių jūrų pajėgų (EUNAVFOR) vykdomą operaciją ,,Sophia“ Viduržemio jūros regiono pietų centrinėje dalyje.

12 Lietuvos karių grupė, sudaryta Karinių jūrų pajėgų pagrindu kartu su kariais iš Karo policijos, Karo medicinos tarnybos ir Specialiųjų operacijų pajėgų, į operacijos rajoną išvyks rugsėjo 9 dieną.

„Visi už vieną, vienas – už visus. Operacijos sėkmė priklauso nuo jūsų vienybės“, – sakė Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kpt. Arūnas Mockus, pažymėdamas, kad Karinių jūrų pajėgų kariai jau kurį laiką saugo ne tik Baltijos jūrą, tačiau plaukia ir į platesnius vandenis/

Pagrindinės šios grupės karių užduotys – Viduržemio jūroje prie Libijos krantų vykdyti laivų, sukeliančių įtarimą dėl nelegalaus ginklų ar migrantų gabenimo identifikavimą, apklausą, stabdymą, apžiūrą ir įtartinų priemonių bei jų plaukiojimo priemonių sulaikymą.

Operacijos metu Lietuvos kariuomenės Laivų apžiūros grupė bus dislokuota Vokietijos karinio jūrų laivyno fregatoje ,,Augsburg“ iš kurios kariai ir vykdys numatytas užduotis jūroje.

Planuojama, kad kariai į Lietuvą grįš 2019 m. vasario mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Blogai tą apžiurą vykdo jei kasdieną pro juos šimtai nelegalų teroristų ar ekonominių siurbelių, parazitų i europą praplaukia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių