Klaipėdoje duobių remontas pradėtas anksčiau

Gatvių duobių remontas uostamiestyje šį sezoną prasidėjo anksčiau nei įprasta. Tam įtakos turėjo ir miesto valdžios atstovų prašymas rangovams atverti asfalto gamyklas.

Duobes kelininkai jau lopė gatvėje, vedančioje į Šiaurės ragą. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patikino, kad darbai netruks persikelti ir į kitas vietas.

„Planuojame užlopyti visas atsivėrusias duobes. Pirmiausia darbus organizuosime problemiškiausiose arterijose ir magistralinėse gatvėse, kur važiuoja viešasis transportas. Toliau lauks kitos vietos“, – kalbėjo vadovas.

Užbaigus darbus viename kvartale, kelininkai persikels į kitą. „Nelakstysime po visą miestą“, – teigė direktorius.

L.Dūda jau anksčiau minėjo, kad rangovų prašyta anksčiau „užkurti“ asfalto gamyklas.

„Didelių šalčių jau nebus, o menkos šalnos nepakenks“, – pabrėžė vadovas. Dėl duobių remonto gatvėse bus ribojamas eismas, tad vairuotojų prašoma būti atidesnių.

Pavasarinės miesto apžiūros metu konstatuota, kad šiemet, palyginti su ankstesniais metais, Klaipėdos gatvėse atsivėrė mažiau duobių. Teigiama, kad tai lėmė kelios priežastys.

Pasak L.Dūdos, viena jų – nemaža dalis avarinių duobių buvo suremontuotos žiemą šaltu asfaltu. Be to, šaltasis sezonas nebuvo labai atšiaurus. Rezultatų davė ir ilgametis specialistų darbas remontuojant gatves. Jie nuolat lopo duobes, kloja naujas gatvių ištisines dangas.

Uostamiesčio savivaldybė jau davė nurodymą rangovams pradėti ir gatvių ženklinimo darbus.

„Prašėme startuoti dar praėjusią savaitę, tačiau sutrukdė orai. Norint vykdyti tokius darbus, naktimis turi vyrauti ne mažesnė nei 5 laipsnių šiluma. Juk gatvių žymėtojai daugiausia ir dirba tamsiuoju paros metu. Tačiau praėjusią savaitę buvo šalčiau“, – priminė direktorius.

Už gatvių ženklinimą atsakingiems rangovams ne tik teks vykdyti naujus darbus, bet ir taisyti praėjusių metų broką.

Po žiemos linijos visiškai nusitrynė Herkaus Manto gatvėje nuo Lietuvininkų aikštės iki geležinkelio viaduko. L.Dūda patikino, jog įmonė pažadėjo viską sutvarkyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Kazkas keistai naudojasi mano niku, o selo as pakesti negaliu, susigalvokite savo nikus!!!

A tai

A tai portretas
tas remontas kada buvo pasibaiges?

Klp

Klp portretas
Selas valdo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių