Klaipėdoje – Dragūnų bataliono karių priesaika

Penktadienį Klaipėdos universiteto aikštėje vyks Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių iškilminga priesaikos ceremonija, kurioje Lietuvos Respublikai prisieks 460 prieš dvi savaites tarnybą pradėjusių šauktinių.

Į Klaipėdos universiteto aikštę šautiniai atžygiuos iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Butigeidžio dragūnų batalione. Priesaiką duosiančius karius pagal kariuomenės tradicijas palaimins Klaipėdos įgulos kapelionas komandoras leitenantas Remigijus Monstvilas.

Ceremonijos vieta pasirinkta neatsitiktinai - tai batalionui istoriškai svarbi vieta. Čia ilgą laiką buvo įsikūrusios kareivinės, kuriose nuo 1923 m. iki 1934 m. buvo dislokuotas 7-asis pėstininkų Žemaičių kunigaikščio Butigeidžio pulkas, buvusioje pulko rikiuočių aikštėje skambėjo karinės komandos ir maršai, buvo duodamos karinės priesaikos.

Taip pat renginio metu, minėdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo ir Lietuvos kariuomenės atkūrimo 100-mečius, dragūnai kartu su akademine bendruomene pasodins Šimtmečio ąžuolą, kuris bus pavadintas „Santarvės medžiu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių