Klaipėdoje – didesnis dėmesys dviračiams

Darnaus judumo metais siekiama tobulinti uostamiesčio dviratininkams pritaikytą infrastruktūrą.

Šiuo metu Klaipėda dalyvauja tarptautiniame projekte „Bike Lab“, kurio teigiamus rezultatus, tikimasi, gyventojai pajaus jau šiemet. Viena projekto priemonių – mieste įrengti dviračių saugyklas.

Įgyvendinant Darnaus judumo metų planus, nemažai dėmesio sulauks ir uostamiesčio dviratininkai. Siekdama teigiamų pokyčių, Klaipėda dalyvauja tarptautiniame projekte „Bike Lab“.

Anot Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, projektą finansuoja Švedijos institutas.

„Jame dalyvauja Švedijos Vekšio, Lenkijos Olštyno miestai ir Klaipėda. Tikslas – susipažinti su šių miestų dviračių takų infrastruktūra ir vystyti idėjas, kaip būtų galima aktyvinti dviračių transporto plėtrą“, – kalbėjo pašnekovas.

Šiuo metu projekte dalyvaujančių miestų atstovai susitinka ir keičiasi idėjomis, rengiama investicinio projekto paraiška.

Ją planuojama teikti prašant ES finansavimo. Ar pinigų pavyks gauti, turėtų paaiškėti jau šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje.

„Bus galima projektuoti dviračių takų jungtis, ugdyti dviračių transporto ambasadorius, kurie skatintų dviračių transporto plėtrą Klaipėdos mieste. Taip pat svarstome apie dviračių saugyklų sistemos diegimą“, – teigė departamento direktorius.

Numatoma, kad mieste galėtų atsirasti specialūs dviračių saugojimo konteineriai. Tai ypač aktualu daugiabučių namų gyventojams, kuriems šią transporto priemonę kasdien tempti į viršutiniuose namų aukštuose esančius butus yra itin nepatogu.

„Kai kurie vien dėl šio nepatogumo ir atsisako dviračių“, – pastebėjo R.Zulcas.

Tiesa, kol kas dar sprendžiama, kur dviračių saugyklos galėtų atsirasti. Svarstoma, kad savotiški dviračių garažai galėtų išdygti prie švietimo įstaigų. Kaip jau minėta, saugyklos būtų aktualios ir prie daugiabučių namų.

Neatmetama galimybė tokius objektus įkurdinti ir ten, ir ten. Tiesa, kol kas jų mieste neatsirastų itin daug. Iš pradžių ketinama įkurdinti bandomuosius tokio pobūdžio statinius ir stebėti, ar jie pasiteisins.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dviraciustovai.lt

dviraciustovai.lt portretas
Nepamirškime įrengti ir dviračių stovų viešose erdvėse, kadangi yra labai daug vietų, kur sustojus nėra galimybės tvarkingai ir saugiai palikti savo dviratės transporto priemonės.

Garta

Garta portretas
Teisingai juk klaipėda sveikas miestas o dviratininkas visai nera takų. Per centra norint vazioti reikią kartu su autobusais. Nesamoniu nesąmonė.mes su seima ir vaikai dviračių mėgėjai ir as nerizikuociau savo vaikų išvažiuojant i gatvę važiuojant su autikais.tad sukite galveles ir spreskite šį klausimą pėsčiomis vaikšto dabar mazai mašinos ir dviraciai.

Straume

Straume portretas
Gatves dviratininkams, saligatviai dviratininkams... O kas pestiesiems? Ar ne perlenkiama lazda? :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių