Klaipėdoje daugėja renovuojamų daugiabučių

Uostamiestyje plečiasi atnaujinamų daugiabučių gretos. Prie daugiau nei dviejų dešimčių pirmajame etape renovacijai pradėtų rengti namų prisijungė dar šeši.

Uostamiestyje plečiasi atnaujinamų daugiabučių gretos. Prie daugiau nei dviejų dešimčių pirmajame etape renovacijai pradėtų rengti namų prisijungė dar šeši.

Papildė nauji

Tikimasi, kad iki rugsėjo pabaigos šių daugiabučių gyventojai pritars parengtiems planams ir pagaliau apsispręs, ar dalyvaus modernizacijos procese.

Pirmojo etapo metu uostamiestyje iniciatyvą atnaujinti namus parodė 24 namai. Neseniai norą atsinaujinti pareiškė dar šeši.

"Aplinkos ministerija leido pradėti antrąjį etapą, todėl mes pakvietėme tuos, kurie norėjo. Klaipėdos mieste atsirado dar šeši daugiabučiai", – informavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Prie daugiabučių namų modernizacijos prisijungusiems naujokams buvo parengti investiciniai projektai – suskaičiuota, kiek renovacija atsieis kiekvienam namui.

"Dabar paskiriame administratorius, kurie vykdys darbus šiuose šešiuose namuose", – pasakojo pašnekovas.

Tęsia ne visi

Namuose, kurie renovacijai pasiryžo pirmojo etapo pradžioje, situacija kiek pakito: modernizacijos traukiniu važiuoja ne visi, kurie buvo tam pasiryžę.

L.Dūda informavo, jog iš 24 anksčiau atsinaujinti nusprendusių namų šiuo metu darbus tęsia 22 daugiabučiai. Du iš jų atsisakė.

Pašnekovo teigimu, priežastys buvo tradicinės – daugiabučių namų gyventojai netinkamai įvertino savo galimybes arba name buvo per daug skolininkų.

"Greičiausiai žmonės nesuprato renovacijos esmės ir naudingumo", – pasitraukimo iš atsinaujinimo programos priežastis aiškino Miesto ūkio departamento vadovas.

Iš likusių 22 daugiabučių 14 namų šiuo metu jau gavo finansavimą iš banko ir perka projektavimo rangos darbus.
Dar 8 namai laukia banko pritarimo finansuoti projektus.

L.Dūda pastebėjo, kad dažniausiai ilgiau laukti banko pritarimo tenka tiems namams, kuriuose nesurenkama 60 proc. pritariančiųjų atsinaujinimui arba yra per daug skolininkų.

"Bankas reikalauja, kad name būtų ne daugiau nei 10 proc. skolininkų bei vieno žmogaus skola neviršytų 600 litų. Greičiausiai dar yra likusių įsiskolinimų už šildymą žiemos mėnesiais", – paaiškino pašnekovas.

Tikimasi, kad per vasarą gyventojai spės atsikratyti juos slegiančių skolų ir tada bankas pritars modernizacijos finansavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu'i

Nu'i portretas
kon daba?Užmaskousem senatve ir bus gera?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių