Klaipėdoje – dešimties šalių išminuotojai

Didžiausios šiemet nesprogusios amunicijos paieškos ir nukenksminimo operacijos „Open Spirit 2016“ dalyviai – jau Klaipėdoje.

Mūsų mieste Kruizinių laivų terminale penktadienį išsirikiavo 19 karinių laivų iš Belgijos, Danijos, Estijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Prancūzijos, Švedijos ir Vokietijos. Jų įgulos dalyvaus Lietuvos Karinių jūrų pajėgų rengiamoje operacijoje, kuri bus vykdoma gegužės 16-27 dienomis. Šį savaitgalį Klaipėdoje vyks operacijos kranto etapo renginiai: pradžios konferencija, koordinaciniai pasitarimai, virvės traukimo ir irklavimo varžybos tarp pratybose dalyvaujančių šalių atstovų komandų.

Penktadienį operacijoje dalyvaujančių užsienio šalių laivų ir laivų junginių vadai bei išminavimo operacijos vadovas susitiko su Klaipėdos miesto merą pavaduojančia vicemere Judita Simonavičiūte.

Priešpiet svečiai pagerbė Prancūzijos karo belaisvius, žuvusius kasant Vilhelmo kanalą.

Šeštadienį ir sekmadienį 12-16 valandomis klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės galimybę aplankyti septynis laivus Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminale bei devynis laivus Centriniame Klaipėdos terminale, į kuriuos patekti galima iš naujosios bendrovės „Smiltynės perkėla“ pusės.

Šeštadienį 11.30 val. Kruizinių ir karo laivų terminalo aikštėje leisis sraigtasparnis, o vidurdienį šioje aikštėje vyks iškilminga Lietuvos Respublikos vėliavos pakėlimo ceremonija.

Sekmadienį Karlskronos aikštėje operacijos dalyviai rungsis virvės traukimo bei irklavimo drakonų valtimis varžybose Danės upėje arčiau Pilies tilto.

Tarptautinės nesprogusios amunicijos paieškos ir nukenksminimo operacijos tikslas – išvalyti Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybėms priklausantį Baltijos jūros dugną nuo I ir II Pasaulinių karų bei pokario laikotarpiu likusių jūrinių minų ir kitų sprogstamųjų užtaisų. Taip siekiama sumažinti riziką jūrinei laivybai, žvejybai ir kitai ekonominei veiklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
hhhhhhhhhhhh....

Anonimas

Anonimas portretas
klounai!

man

man portretas
labai patiko tas rizas vaikinukas-storuliukas(ugis-150 sm su akinukais:)))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių