Klaipėdoje baigiamas rekordinis šildymo sezonas

Niūrios prognozės, kad klaipėdiečiams teks šildytis vos ne iki vasaros, nepasitvirtino. Reikiama oro temperatūra pasiekta anksčiau. Šildymo sezonas uostamiestyje oficialiai baigiamas penktadienį.

Nebešildys ir darželių

Oficiali šildymo sezono pabaiga pagal reikalavimus turi būti skelbiama, kai tris paras iš eilės vidutinės oro temperatūros yra 10 ir daugiau laipsnių šilumos.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad uostamiestyje reikalavimai beveik išpildyti.

Antradienį vidutinė paros temperatūra buvo 9,9 laipsnio šilumos. Trečiadienį ji perkopė nustatytą ribą ir siekė 10,4 laipsnius aukščiau nulio. Neabejota, kad 10 laipsnių viršys ir ketvirtadienio vidutinė paros temperatūra.

„Įvertinę temperatūrą, apsisprendėme skelbti šildymo sezono pabaigą. Panašūs orai turėtų vyrauti ir savaitgalį. Išankstinės meteorologų prognozės laisvadieniams pasikeitė – kiek atvėsti turėtų kitą savaitę. Gal ir bus viena kita para, kai vidutinė oro temperatūra nesieks 10 laipsnių šilumos, bet, tikimės, tai daug rūpesčių nesukels“, – komentavo direktorius.

L.Dūda teigė, kad šiluma nuo penktadienio bus išjungta ir visose švietimo įstaigose. Vaikų lopšeliai-darželiai nebus išskirti.

„Įsakymas turėtų būti aktualus tik savivaldybės įstaigoms. Dyventojai patys gali spręsti, kada išjungti šilumą daugiabučiame name. Jei kažkam per šalta, daugumos (50 proc.+1) sprendimu galima pratęsti šildymo sezoną gyvenamajame pastate“, – priminė vadovas.

Sulaukta gyventojų prašymų

Šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai šildymą mieste privalo išjungti per dvi dienas, tačiau dažniausiai šie darbai atliekami per vieną.

„Paimsime ir atjungsime. Visada spėjame per vieną dieną. Mes – kaip kareiviai. Yra įsakymas ir turi būti padaryta“, – tvirtino šildymo ir karšto vandens sistemas dalyje uostamiesčio daugiabučių namų prižiūrinčios įmonės „Lamberta“ direktorius Jonas Kondratas.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad išjungti šildymą mieste yra kur kas paprasčiau nei įjungti.

„Kai prasideda šildymo sezonas, reikia nuorinti sistemas. Būtent tai sukelia keblumų ir reikia laiko – iš karto visko atlikti nepavyksta. Dėl to būna labai nepalanku, kai šildymo sezono pradžia paskelbiama penktadienį“, – komentavo vadovas.

Patys gyventojai jau pradėjo reikšti nuomonę, kad metas baigti šildymo sezoną. Tokių prašymų sulaukė ir savivaldybė, ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

„Žmonės pradėjo atakuoti šią savaitę, kai atšilo. Gyventojai ne reikalauja, kad būtų išjungta šiluma, o klausia, kada tai bus padaryta. Šis šildymo sezonas užsitęsė, tad tokie klausimai yra natūralūs. Visiems ta šiluma brangi“, – atkreipė dėmesį vadovas.

Pasak J.Kondrato, ramiausiai jaučiasi visiškai renovuotų daugiabučių namų gyventojai. Pavasarį jie sutaupo daugiausia pinigų.

„Senuose, neatnaujintuose daugiabučiuose namuose prašoma prisukti šilumą, bet to padaryti nebeįmanoma. Nebent visiškai išjungti, tačiau be įsakymo negalime“, – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marios

marios portretas
na taip lai sildo nakti diena langai atidaryti,kambariuos oras sausas,lai sildo,juk cia lietuva,viskas pigu

Miestas

Miestas portretas
Kita savaite orai stipriai atšals. Bent jau hidraulinius bandymus galima butu atideti. Be karsto vandens ir šaltuose namuose ne kas..

Magas

Magas portretas
Galetu iki liepos vidurio sildyti, algos juk neblogos... :D
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių