Klaipėdoje atnaujinama dar viena biblioteka

  • Teksto dydis:

Oficialiai pasirašyta Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos pastato „Kauno atžalyno“ filialo (Kauno g. 49, Klaipėda) statybos darbų rangos sutartis.

Parašus padėjo uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir rangovų – UAB „Statmax“ direktorius Juozas Valužis.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ filialo pastatas statytas dar 1968 m. Tad projekto metu numatoma jį rekonstruoti, išplečiant plotą nuo 367 iki 844 kvadratinių metrų, įrengiant modernias lankytojams skirtas erdves. Taip pat įsigyti reikiamą įrangą ir baldus. Rekonstruotas bibliotekos pastatas bus pritaikytas ir bibliotekos, ir bendruomenės poreikiams. Jame numatoma teikti ne tik bibliotekos paslaugas, bet ir organizuoti bendruomenės susitikimus, kultūros, meno bei edukacinius renginius. „Didelis dėmesys bus skiriamas ne tik skaitymui, leidinių skolinimuisi bei informacinių išteklių valdymui bet ir edukacinių, kūrybinių erdvių įrengimui – atsiras daugialypės paskirties patalpa skirta koncertams bei kitai bendruomenės veiklai, kamerinė salė ir bendruomenės ugdymo klasė,“ – pasakojo S. Budinas.  

Biblioteka pasipildys ir nauja įranga – skaitytuvu, planšetėmis, stacionariais kompiuteriais, kopijuokliais. Bus įrengti apsaugos vartai, vaizdo stebėjimo kameros. Veiks bevielis interneto ryšys. Bus sumontuota interaktyvi lenta, skaitmeninis reklaminis stendas.

„Tiek patalpų paskirtis, tiek numatoma įsigyti įranga pasirinkta siekiant kuo aktyviau įtraukti lankytojus į įvairius bibliotekos renginius, užsiėmimus ir mokymus. Modernios bibliotekos erdvės, šiuolaikinė įranga, tikiu, ženkliai padidins lankytojų suinteresuotumą teikiamomis paslaugomis,“ – teigė S. Budinas.

Techninį darbo projektą 2017 m. parengė UAB „Urbon Design“. Numatoma bendra projekto vertė – 2,2 mln. Eur. 1,2 mln. Eur skirta iš Europos Sąjungos fondų lėšų. Rangos darbų sutarties vertė 1 545 000,00 Eur (UAB „Statmax). Planuojama rangos darbų trukmė 12 mėnesių su galimybe sutartį pratęsti ne daugiau kaip 1 kartą ir neilgesniam kaip 4 mėnesių laikotarpiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
Gražu. gerai. O kaip su transporto problema.? Dabar namo mašinos netelpa o atvykus kur mašiną pastatyti?

pastaba

pastaba portretas
senamiestyje stato nepritampancius baisuoklius stiklainius, o tarp nauju namu iskyla senaja architektura primenantis ir labai issisokantis pastatas. Netinka jis siai vietai. Cia reiketu modernaus pastato.

O aplinkinių gyventojų kas nors klausė

O aplinkinių gyventojų kas nors klausė portretas
ar sutinkama su šiomis statybomis ar čia vienareikšmiškai partiniai nusprendžia ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių