Klaipėdietis G. Umbražūnas – prestižinio universiteto studentas

Vos prieš kelias savaites Pasaulinėje geografų olimpiadoje sidabro medalį laimėjęs klaipėdietis, "Ąžuolyno" gimnazijos auklėtinis Gilbertas Umbražūnas ruošiasi į Kembridžo universitetą, kur nuo šio rudens studijuos gamtos mokslus.

Jaunasis klaipėdietis mano, kad mokslu sudominti pirmiausia turėtų mokykla, tačiau labai svarbi ir tėvų įtaka, kurie vaiko smalsumą paskatina nupirkdami kokią enciklopediją ar šiaip įdomią knygą. Ir tada jau viskas priklausys nuo mažojo tyrinėtojo asmeninių savybių.

"Pirmiausia kyla susidomėjimas tam tikru reiškiniu, tarkime, kodėl ryte pateka saulė, kodėl ji teka rytuose, o leidžiasi vakaruose. Smalsumo, manau, turi kiekvienas vaikas, nors ilgainiui, jį gali kas nors nuslopinti. O paskui jau, kaip pasiseks mokykloje, pavyzdžiui, aš turėjau puikius geografijos mokytojus Vilmą ir Rolandą Norvaišus, kurie labai sudomino geografija", – pasakojo G.Umbražūnas, buvęs S.Dacho progimnazijos ir "Ąžuolyno" gimnazijos auklėtinis.

Gilbertui mokykloje sekėsi ne tik geografija, bet ir fizika, matematika, kiti dalykai, todėl nuo šio rudens jis ketina studijuoti Kembridžo universitete gamtos mokslus.

"Kuo būsiu, dar nežinau. Mane domina ir taikomasis, ir teorinis mokslas. Teko atlikti ir laboratorinių darbų, esu baigęs papildomą ugdymo mokyklą "Fizikos olimpas" prie Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto. Ten labiau gilinomės į olimpiadų uždavinius, bet gilinomės ir į teorinį kursą. Iš esmės darėme tai, ką daro studentai pirmakursiai. Manau, kad ir Kembridže darysiu kažką panašaus", – teigė G.Umbražūnas.

Po studijų užsienyje klaipėdietis nusiteikęs grįžti į Lietuvą, esą infrastruktūra tyrimams ir laboratorijos čia parengtos puikios, tačiau esą trūksta žmogiškųjų išteklių, mokslininkų.

"Aš tikrai po studijų norėčiau grįžti į Lietuvą, o kaip bus – pamatysime, nes mokslas šiais laikais platesnis dalykas nei patriotizmas. Anksčiau būdavo, kad Amerikoje ir Tarybų Sąjungoje kažką išradinėjo, atrasdavo beveik tuo pat metu tą patį, bet vieni nuo kitų slėpdami, dabar viskas yra kitaip, mokslas dabar yra be sienų", – pabrėžė klaipėdietis, vakarykštis abiturientas, išvykstantis studijuoti į prestižinį universitetą Anglijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adelė

Adelė portretas
Šaunuolis sėkmes jums.. Džiugu , kad turime tokių jaunuolių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių