Klaipėdietį piktina „grojantis“ žibintas

Klaipėdiečio gyvenimą apkartino po langais stovintis gatvių apšvietimo žibintas, kuris nuolat mirksi. Vyras tvirtino, kad dėl skleidžiamos ryškios šviesos naktimis jis negali užmigti.

Klaipėdiečio gyvenimą apkartino po langais stovintis gatvių apšvietimo žibintas, kuris nuolat mirksi. Vyras tvirtino, kad dėl skleidžiamos ryškios šviesos naktimis jis negali užmigti.

Erzina sutemus

„Žibintas kaip šviesoforas mirksi visą naktį. Tik įjungia apšvietimą ir prasideda. Namuose jautiesi lyg diskotekoje“, – pasakojo Medvėgalio gatvėje gyvenantis klaipėdietis.

Pasak vyro, žibinto skleidžiama geltona šviesa yra labai intensyvi.

„Negaliu net užmigti. Pats sunkiai sergu, esu neįgalus. Sveikatos man tai tikrai neprideda. Gal dėl mirgėjimo kalta lemputė? Pakeistų ją, ir problema būtų išsispręsta“, – svarstė klaipėdietis.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius pasakojo, kad jau yra pasitaikęs ne vienas panašus skundas. Žibintai mirksėti pradeda, kai baigiasi lempų eksploatacijos laikas.

„Tada jos ir pradeda „groti“. Jei gyventojas apie tai būtų pranešęs mums, būtume nuvažiavę, pakeitę lempą, ir bėdos nebeliktų. Nuvyksime ir tai padarysime“, – tvirtino vadovas.

A.Laurinavičius pasakojo, kad įmonės darbuotojai daugelį lempų, kurių eksploatacijos laikas baigiasi, nelaukdami gyventojų pranešimų, stengiasi pakeisti patys. Tačiau atsitinka ir taip, jog vienas ar kitas objektas yra praleidžiamas.

„Sužiūrėti 15 tūkst. šviestuvų nėra taip lengva“, – teigė vadovas.

Trukdė ryški šviesa

Pasitaiko atvejų, kai prižiūrėtojai sulaukia skundų ir dėl per ryškiai šviečiančių žibintų. Neseniai tuo nepatenkinta buvo viena Vytauto gatvės gyventoja.

„Moteris skundėsi ilgai. Jai patarėme surinkti kaimynų parašus. Pasakėme, kad jei ir likę gyventojai bus nepatenkinti, išjungsime žibintą. Moteris išėjo rinkti parašų ir nebegrįžo. Matyt, kaimynams šviesa vis dėlto buvo reikalinga“, – pasakojo vadovas.

A.Laurinavičius aiškino, kad prižiūrėtojai negali sumažinti ar padidinti žibintų skleidžiamos šviesos intensyvumo.

„Kokio stiprumo šviesa turi būti, nustato projektuotojai. Jie turi visus normatyvus. Mes intensyvumo pakeisti negalime. Jei kažkam šviesa per ryški, galime patarti tik užsitraukti užuolaidas ar žaliuzes“, – komentavo generalinis direktorius.

Priekaištai – ir dėl tamsos

Prieš daugiau nei penkerius metus, kai siekiant sutaupyti mieste buvo išjungtas kas antras žibintas, tarnyba sulaukė daugybės skundų iš gyventojų. Esą prie jų namų tapo per tamsu.

„Didelių problemų kildavo, kai perdegdavo dar koks nors žibintas, nes susidarydavo tamsus ruožas. Gyventojai piktindavosi. Buvo vargo, bet nuo spalio 1 dienos šios problemos baigsis. Bus įjungti visi gatvių žibintai“, – tvirtino vadovas.

Anot A.Laurinavičiaus, pasiruošimas visų gatvės apšvietimo žibintų įjungimui vyksta sklandžiai. Tačiau neatmetama galimybė, kad dalis jų gali neveikti.

„Tai sužinosime tik juos įjungę. Jei bus gedimų, juos pašalinsime. Iki naujųjų metų turėtų šviesti visi žibintai“, – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete2

Klaipediete2 portretas
Mes apsisaugom nuo lempu su rletais, kurie sviesos nepraleidzia

md

md portretas
Baltikalnio gatveje toks pat variantas-uzsidega uzgesta, uzsidega uzgesta... Ir taip visa naktele.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių