Klaipėdietės bute – stingdantis šaltis

Karklų gatvėje gyvenanti klaipėdietė jau du mėnesius kenčia šaltį. Jos bute tėra vos 15 laipsnių šilumos. Nuo šalčio mergina ginasi elektriniu šildytuvu.

Klaipėdietė gyvena Karklų gatvės 18 namo bute, esančiame antrajame aukšte. Būstas yra kampinis. Mergina pasakojo, kad bėdos prasidėjo, tik atšalus orams.

"Į šį būstą atsikrausčiau neseniai. Ir rudenį čia nebuvo labai šilta. Butas tamsus, pro langus saulės spinduliai patalpos nepasiekia. Tačiau atšalus orams, čia tapo visai neįmanoma gyventi", – tvirtino mergina.

Klaipėdietė pasakojo, kad gyvenamojoje patalpoje tėra vos 15 laipsnių šilumos. Trimis mažiau, nei numato higienos norma.

Nuo šalčio klaipėdietė ginasi elektriniu šildytuvu.

Sėdžiu namie, apsivilkusi kelis megztinius, chalatą, užsimovusi dvejas šiltas kojines.

"Neįsivaizduoju, kiek reikės sumokėti už elektrą, nes šildytuvas nuolat įjungtas. Sėdžiu namie, apsivilkusi kelis megztinius, chalatą, užsimovusi dvejas šiltas kojines. Ir tai negaliu sakyti, kad yra nešalta", – atsiduso gyventoja.

Pasak merginos, net miegoti tenka su šilta pižama ir kojinėmis, užsiklojus dviem antklodėmis.

"Prabudus visiškai nesinori lipti iš lovos, nes labai šalta. Nosis būna ledinė", – pasakojo mergina.

Pasak klaipėdietės, patys radiatoriai yra šilti. Mergina abejojo, kad šią situaciją įmanoma pagerinti.

"Namas senas, nerenovuotas. Matyt, visa šiluma išeina per sienas. Kažin, ar verta net kur kreiptis", – abejojo gyventoja.

Namo šildymo ir karšto vandens sistemą prižiūrinčios įmonės "Lamberta" darbuotoja tvirtino, kad gyventoja dėl problemos į juos nesikreipė.

"Buvome gavę pranešimą tik iš šio namo vieno penktajame aukšte esančio buto. Gyventojai tikino, kad patalpoje šalta, nors radiatoriai ir karšti", – teigė darbuotoja.

Pasak jos, nieko keisto, kad viršutiniame aukšte gyvenantys žmonės skundžiasi. Kadangi lauke kurį laiką buvo net 16 laipsnių šalčio, sienos įšalo ir jos "pasiima" šilumą.

"Namas nerenovuotas, ir kyla tokios problemos. Susisieksime su gyventoja. Šilumininkas pamatuos temperatūrą patalpoje, pažiūrės, ką įmanoma padaryti", – tvirtino darbuotoja.

Gyventojai, kurių butuose šalta, turėtų kreiptis į namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją.

Tačiau senuose namuose dažnai tokių problemų pasitaiko dėl nesubalansuotos šildymo sistemos. Kai vieni butai šąla, kituose yra karšta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktorija

Viktorija portretas
Nupirkome butą, šaltuoju sezonu buvo labai šalta, galvojau keisti langus, bet netyčia aptikau tinklapį termonuotraukos.lt ( tel.: +37067090009) ir nusprendžiau iš pradžių padaryti termoviziją. Pasirodo langus keisti nereikėjo tik išvalyti kampus, sandarinimo juostas ir mechanizmus sutaisyti. Mechanizmus Sergejus iš termonuotraukos.lt sutaisė tą pačia dieną. Likau labai patenkinta, sutaupiau pinigų ir temperatūra namie padidėjo dviem laipsniais, tikrai.

Eilinis pilietis

Eilinis pilietis portretas
Mergaite, susirask draugą. Dviese bus netgi karšta...

AK

AK portretas
Nesudėtinga iškloti apšiltinimo medžiagą iš kambario vidinės pusės. Turi būti vėdinama, statybininkai žinos kaip teisingai montuoti. Jei tikrai kalta lauko siena, iškart pamatysite, kad yra šilčiau.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių