Klaipėdietei – svetima kaltė už kelionę be bilieto

Klaipėdietė Kristina Bučelnikova mina įvairių institucijų slenksčius, kad nusikratytų jai klijuojamos vadinamosios zuikės etiketę, kurios nenusipelnė – kažkas pasinaudojo jos vardu ir pavarde. Apie tai, jog miesto autobusu važiavo be bilieto ir įkliuvo kontrolieriams, ji tikino sužinojusi tik tada, kai iš antstolių gavo reikalavimą susimokėti ir baudą, ir už jų paslaugas.

Reikalavo 177 litų

"Kažkas apsimetė manimi, pareigūnai pažiūrėjo pro pirštus, o dabar turiu vargti, kad įrodyčiau tiesą", – guodėsi moteris.

Antstoliai raštu moterį informavo, kad ji iš viso turi sumokėti 177 litus.

"Už ką? Kodėl? Tik tokios mintys sukosi mano galvoje. Maniau, jog kažkas kažkur suklydo. Tačiau jau buvau ne vienoje įstaigoje ir visur man kartojo, kad esu kalta, nes miesto autobusu važiavau be bilieto. Niekada nesu rizikavusi būti zuike, to net nedaryčiau", – tikino K.Bučelnikova.

Ji išsiaiškino, kad moteris, kuri vėliau identifikuota jos vardu ir pavarde, kontrolieriams įkliuvo pernai spalio 29 dieną 9.36 val., kai važiavo 9-ojo maršruto autobusu.

Kontrolieriai ją išsilaipino "Juodkrantės" stotelėje.

Kadangi moteris neturėjo ar atsisakė pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, kontrolieriai ją nuvežė į 2-ąjį policijos komisariatą.

Jame pareigūnai nustatė, kad moteris yra K.Bučelnikova, surašė protokolą už tai, kad autobusu važiavo be bilieto, ir visą informaciją perdavė viešajai įstaigai "Klaipėdos keleivinis transportas".

Kai pagautoji "zuikė" nesusimokėjo baudos per 40 dienų, įstaigos darbuotojai jos išieškojimą perdavė antstoliams. Todėl tikroji K.Bučelnikova gruodžio pabaigoje ir gavo antstolių reikalavimą susimokėti.

Nuotraukų neparodė

"Jau net sunku suskaičiuoti, kiek įstaigų aplaksčiau, tačiau tiesos surasti taip ir nepavyksta. Man nesuprantama, kaip pareigūnai galėjo nustatyti mano asmens tapatybę, jei tai tikrai buvau ne aš. Prašiau, kad parodytų pažeidėjos nuotraukas, jei tokias darė. Tačiau išgirdau paaiškinimą, kad visa tyrimo medžiaga jau kažkam perduota, jos komisariate nebėra", – pasakojo klaipėdietė.

Jai esą taip pat paaiškinta, kad K.Bučelnikovos tapatybė buvo nustatyta ir identifikuota, nes į komisariatą atvežta moteris žinojo jos gimimo datą, tėvo ir motinos vardus, pavardes, kitus duomenis.

Pareigūnai patarė tarp artimųjų ieškoti tos, kuri pasisavino K.Bučelnikovos tapatybę.

"Mes turime įvairių būdų asmens tapatybei nustatyti, visais jais ir naudojamės", – paklaustas, kaip galėjo būti identifikuota moteris, kuri neturėjo asmens tapatybės dokumentų, lakoniškai paaiškino Klaipėdos 2-ojo policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis.

Jis buvo beveik įsitikinęs, jog pareigūnai nesuklydo, tačiau tiesą išaiškinti gali tik teismas.

Pažyma – iš uosto

"Kai sužinojau, jog man skirta bauda už važiavimą be bilieto, darbovietėje išsiėmiau pažymą, kad būtent tą dieną ir valandą, kai neva buvau pagauta, išties buvau darbe. Tačiau į šį dokumentą niekas nekreipia dėmesio", – skundėsi K.Bučelnikova.

Ji dirba vienoje uosto kompanijų, kur griežtai registruojama, kada darbuotojas ateina į darbą – uosto teritoriją, kada iš darbovietės išeina.

"Ta pažyma buvo neregistruota, be registracijos numerio, todėl į ją ir nereagavome. Mes neginčijame pareigūnų pateiktų duomenų ir sprendimo dėl baudos skyrimo", – teigė "Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

K.Bučelnikova tikino, jog net nežinojo, kad pažyma yra netinkama – kokią suteikė darbovietėje, tokią ir pristatė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
kai pamečiau pasą, kreipiausi į policiją pranešti jog pamečiau, bet ten tik išsijuokė, sako eik į pasų skyrių ir pasidaryk naują. O jei būtų greitų kreditų prisiėmę ar pan., būč dabar mokėjęs už orą

Bibubabu

Bibubabu portretas
Bobutė arti, Mes kieti visi... O visi kiti chii-chii. Policininkai esam kieti... Nereikia galvot, Tik durnių voliot, Mūs darbą te dirba kiti.. Neturim mes noro, Žinių tuo labiau. Bobutė įrodys, kad ji nekalta, Ir nieko nereiks mums daryt... O jei neįrodys, Liks pati kalta, ... Ne miss Marpl ji yra...

jana

jana portretas
Na va bobute ir dave recepta kaip spresti siuos klausimus,nesuprantu kas per valdzia toj valstybej dirba,kad tokio niekalo neisprendzia...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių