Klaipėdiečius suvienijo apsikabinimo akcija

Uostamiesčio gyventojai pradėjo naują apsikabinimo už taiką tradiciją. Tarptautinės vaikų gynimo dienos pavakarę būrys klaipėdiečių Danės skvere klausėsi muzikos, mėgavosi įvairiomis atrakcijomis. Šventę vainikavo visų susirinkusiųjų apsikabinimas ir apsikeitimas „laimės pupomis“.

Klaipėda prisijungė prie trečiadienį keliose dešimtyse Lietuvos miestų vykusios apsikabinimo akcijos, kuri, tikimasi, taps vienijančia tradicija.

Smagus renginys, vykęs Danės skvere, netilo daugiau nei porą valandų.

Veiklos jame netrūko ir visai mažiems, ir kiek ūgtelėjusiems klaipėdiečiams. Gyventojai klausėsi studijos „Grock“ jaunųjų muzikantų koncerto, stebėjo madų šou, uostamiesčio karatė kiokušin sportininkų pasirodymą.

Nemažai renginio dalyvių nepraleido progos prisijungti prie meninių dirbtuvėlių, estafečių. Gyventojus domino ir piešimas ant veidų, žvilgsnius prikaustė įvairiais žvėreliais virstantys balionai.

Jaudinanti renginio kulminacija Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, įvyko 19 val.

Susirinkę klaipėdiečiai tarsi seni draugai apsikabino vieni su kitais ir ištarė žodį "taika". Renginio dalyviai delnuose taikos linkėjimu užkalbėjo akcijos simbolį – pupą – ir ja apsikeitė su šalia esančiaisiais.

Toks simbolis šiai akcijai pasirinktas neatsitiktinai. Teigiama, kad pupa simbolizuoja gyvybę ir taiką, o ją perduodami žmonės, tikima, pasidalija gera energija.

Gražios iniciatyvos autorius – uostamiesčio kompozitorius ir prodiuseris Laimonas Žiulpa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laura

Laura portretas
Šaunuoliai klaipėdiečiai! Džiugu matyti, kad tokia diena minima šitaip. Atrodo labai šiltai!!! Kuo daugiau mūsų prisidėsim prie tokių malonių užsiėmimų ir mieliau laiką leisim mieste, o ne prie televizijos, tuo daugiau Klaipėda bus aktyvesnė ir gyvesnė! Šaunuoliai dar kartą!!! :)

Andželina

Andželina portretas
dar kartą dėkoju šventės organizatoriams ,ypač animatoriui Giedriui Mickevičiui,kad mane pakvietė papuošti vaikučius balioniniais gaminukais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių