Klaipėdiečius kvies į pavasario talkas

Atėjus pavasariui, klaipėdiečiai raginami prisidėti prie uostamiesčio gražinimo. Pernai žmonės paplušėjo iš peties, tad ir šiemet tikimasi sulaukti mokinių, studentų ir miestiečių iniciatyvos.

Prie švaros akcijos gyventojai kviečiami prisijungti nuo balandžio 8 iki gegužės 17 d.

Viešąsias teritorijas kviečiami tvarkyti mokiniai, studentai, garažų bendrijų, visuomeninių organizacijų atstovai ir visi gyventojai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Sandros Dabrienės, kurią teritoriją tvarkyti, sprendžia patys miestiečiai arba, esant poreikiui, žmonės nukreipiami švarinti viešąsias erdves.

Mokiniai dažniausiai renkasi tvarkyti teritorijas aplink savąsias ugdymo įstaigas.

Pernai pirštinėmis, šiukšlių maišais, grėbliais ir kitais tvarkymo įrankiais nešini klaipėdiečiai gražino Klaipėdos vasaros estrados, Trinyčių, Sąjūdžio, Poilsio parkų ir kitas teritorijas, Pirmosios ir Antrosios Melnragės, Girulių, Neįgaliųjų paplūdimius.

Gamtos mylėtojai sutvarkė 70 miesto teritorijų.

Akcijos dalyviai surinko daugiau nei 250 tonų atliekų, kurios bjaurojo miesto vaizdą.

Visgi, pasak vyriausiosios specialistės, lyginant su 2017 m., klaipėdiečiai švarinimo akcijoje dalyvavo vangiau.

Talkų dalyviai tvarkymo įrankiais, pirštinėmis, šiukšlių maišais turėtų pasirūpinti patys.

Už atliekų išvežimą atsakinga miesto savivaldybė.

Norintieji dalyvauti miesto talkoje turi kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Ilgalaikiai pašalpiniai tikrai gali miškus, parkus pavalyti vietoj gėralų ar serialų žiųrėjimo vidury darbo dienos. Kažkaip mažesnių miestelių socialinės paramos skyriai sugalvoja kaip pašalpinius privesrti padirbėti už pašalpas. Mat reikia jų sutikimo, nes pažeidžiamos jų žmogaus teisės. O nepažeudžiamos vidutines pajamas uždirbančių žmonių teisės, kai tie varo per 2,3 darbus, kad gyventi oriai, išlaikyti savo vaikus ir išlaikyti pašalpinius. Vidutines pajamas uždirbančių žmonių laisvalaikis, poilsis yra nesvarbus. Kokia NETEISYBĖ. Tokia valdžia, tokie sprendimai

Šluota

Šluota portretas
Pirmi du kliedite. Nesuvokiate už ką žmonės gauna bedarbio pašalpą. Beje ir gauna trumpai. Jiems bėda, darbo neteko. Pabandykite susirasti naują.Jei juos varysite gatvių šluoti, kada jiems darbo ieškoti? Ir kodėl turėtų, jie mokesčius mokėjo, kad bėdoje jiems valsybė padėtų.

Teleu

Teleu portretas
Teisingai paskelbei darbo birzoj dienas padeti miesta valyti ir visi neuzimti prasau veiklos daug ,o kitaip negausi ismokos ,o mes budami moksleiviai su malonumu vaz Smiltynes miskus valyti ,budavo puiki iskila klasei pabuti su klasiokais ir darba atlikdavom ,rudeni ir pavasari .....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių