Klaipėdiečių iššūkis – plaukimas Danės upe

Klaipėdos irklenčių sporto mėgėjai metė iššūkį kitiems didiesiems Lietuvos miestams. Būrelis jaunuolių prieš pat Naujuosius metus užsimojo įrodyti, kad ši pramoga uostamiestyje tampa vis populiaresnė.


 

Klaipėdos irklenčių sporto mėgėjai metė iššūkį kitiems didiesiems Lietuvos miestams. Būrelis jaunuolių prieš pat Naujuosius metus užsimojo įrodyti, kad ši pramoga uostamiestyje tampa vis populiaresnė.

Kai kurie ant specialiai šiam sportui skirtos lentos bandė stovėti pirmą kartą. Todėl maždaug 10 km pasiplaukiojimas Danės upe jiems tapo tikru iššūkiu. Pabrėžiama, kad išlaikyti pusiausvyrą nėra taip jau paprasta. Ypač tada, kai spaudžia šaltukas.

Anot renginio organizatoriaus Karolio Valčiuko, Klaipėda niekuo nenusileidžia Kaunui ar Vilniui, kurie tokius plaukimus pradėjo organizuoti pirmieji. Esą tam nesutrukdė net atvėsę orai. Septynių irklentininkų grupelė vilkėjo šiltus, iš neopreno pasiūtus kostiumus, gelbėjimosi liemenes.

"Dauguma tai išbandė pirmą kartą savo gyvenime. Kadangi šios irklentės yra ne sportinio, o turistinio pobūdžio – platesnės ir stabilesnės, todėl jomis plaukti gali bet kas", – aiškino iniciatorius.

Pajudėję nuo Klaipėdos irklavimo bazės gerai nusiteikę vaikinai išmaišė visą Danę.

"Buvo gana šalta, vėjuota, todėl įveikti didesnį atstumą būtų buvę sudėtinga. Vilkėdamas tik paprastus drabužius, nepaplauksi, nors šiek tiek vandens kai kurie neišvengė. Taip pat saugumo sumetimais būtina dėvėti liemenę. Visi yrėsi labai atsargiai, pradedantieji kiek baiminosi įkristi į upę. Paprastai žmonės vasarą būna drąsesni", – šypsojosi pašnekovas.

Irklentės – dar nauja sporto šaka Lietuvoje, kuria vis dažniau susidomi jaunimas. Visai neseniai naujametį plaukimą organizavo ir kauniečiai.

Anot K.Valčiuko, norint išmokti irtis profesionaliai, reikia treniruotis. Esą svarbu ne tik gebėti išlaikyti pusiausvyrą, bet ir tinkamai laikyti irklą bei įsigyti įrangą, kuri nėra pigi. Šiuo vandens sportu gali užsiimti ir moterys, ir vyrai. Amžius nėra riba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komuniagoms

komuniagoms portretas
plaukimas DANGĖS upe..

kioskininkei Ievai

kioskininkei Ievai portretas
per Klaipedos miesta teka upe DANGE!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių