Klaipėdiečio ilgaamžiškumo paslaptis – gerumas

Antradienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasveikino sekmadienį savo šimtąjį gimtadienį atšventusį Albertą Narbutą. Uostamiestyje šviesaus proto senolis gyvena jau daugiau nei pusę amžiaus.

Antradienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasveikino sekmadienį savo šimtąjį gimtadienį atšventusį Albertą Narbutą. Uostamiestyje šviesaus proto senolis gyvena jau daugiau nei pusę amžiaus.

Šimtametis A.Narbutas, jo paties žodžiais tariant, valgo medų, skaito spaudą ir labiausiai mėgsta spręsti kryžiažodžius.

Ilgo gyvenimo paslaptį jis nurodė esant atlaidumą. Esą niekada nemokėjo pykti ant savo priešų ir skriaudėjų.

Kartu su anūke Rūta, jos vyru ir proanūkėmis gyvenantis senolis – buvęs tremtinys. 32-ejus metus jis dirbo "Baltijos" laivų statykloje, buvo brigadininkas, gamybos meistras, krovėjas brigadininkas.

Ilgai stiprybės nestokojęs vyras dirbti nustojo sulaukęs tik 85-erių.

Iš Žemaitijos, Ridikų kaimo kilęs A.Narbutas pasakojo kadaise mėgęs dailidės darbus – visą gyvenimą drožė dirbinius iš medžio. Pats sukonstravo ir pasigamino medžio apdirbimo stakles.

"Tai buvo mano didžiausias gyvenimo hobis", – aiškino ilgaamžis senolis.

Du sūnus, šešis anūkus ir tris proanūkes turinčio šimtamečio sveikata jau silpsta, jam sunku savarankiškai vaikščioti, tačiau senjoras yra šviesaus proto ir nestokoja humoro jausmo. Jis juokavo nuo bado besiginantis medumi. Mat mėsos ir bulvių valgyti jam neleidžia gydytojai.

Gimtadienio proga jubiliatą padėkos raštu pasveikino ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, linkėjusi A.Narbutui dar daugiau šviesių dienų bei sveikatos.

Klaipėdos miesto simbolį vyrui įteikęs ir su juo apie pusvalandį bendravęs uostamiesčio meras V.Grubliauskas šypsojosi, esą keista su šimtuoju gimtadieniu sveikinti lyg 70-ies atrodantį vyrą.

Šiuo metu Klaipėdoje gyvena 12 šimtamečių, kurių vyriausiajam – 106-eri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mere

Mere portretas
Taip ir atrodo 100 sulaukęs neprasigėręs, gero būdo, nenutukęs ,optimistiško charakterio vyras ar moteris. 70 metų tokio tipo žmonės tikrai atrodo ne taip. Turiu kaimyną 71 metų, tai ne kiekvienas 30 metis taip gražiai atrodo. Jau kūdikystėje įgautas stiprus imunitetas ir charakteris nulemia stiprią sveikatą, tuo pačiu ilgaamžiškumą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių