Klaipėdiečiams vėl dovanojamas šokančių fontanų šou

  • Teksto dydis:

Tęsdamos bendradarbiavimą bendrovė „Klaipėdos nafta“ ir viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ šiemet vėl kvies į įspūdingą didžiausių Lietuvoje muzikinių fontanų, šviesų ir pirotechnikos šou Jono kalnelio užutekyje. Jūros šventės svečiams šiuos šokančių fontanų pasirodymus „Klaipėdos nafta“ dovanoja jau trečius metus.

Vandens fontanų šou – sudėtingas, ypatingo preciziškumo ir kruopštaus pasiruošimo reikalaujantis pasirodymas. Projekto techninei komandai visą įrangą tenka montuoti ant vandenyje plūduriuojančių platformų, kurios vėliau inkarais stabilizuojamos vidury užutėkio. Į vandenį nuleista sukomplektuota įranga sveria beveik penkias su puse tonos.

„Mes didžiuojamės tapę Jūros šventės istorijos dalimi, kurdami dalelę jos rodome socialiai atsakingos, tvaraus verslo plėtros principus puoselėjančios įmonės pavyzdį. Inovatyvi, moderniausia ir svarbiausia – atvira visuomenei, tokia yra „Klaipėdos nafta“, todėl jau ne pirmus metus Jūros šventės svečius kviečiame apsilankyti specialiame informaciniame stende, kuriame pristatome bendrovės vykdomą naftos, suskystintųjų gamtinių dujų terminalo, būsimos  SGD paskirstymo stoties veiklas, supažindiname su naujovėmis ir galimybėmis“, – sakė bendrovės generalinis direktorius Mantas Bartuška. Anot jo, šis sėkmingas pramonės ir kultūros klasteris neabejotinai naudingas visiems ir duoda didžiulius gerų emocijų dividendus klaipėdiečiams bei miesto svečiams.

Be socialinių partnerių, tikinčių iš pirmo žvilgsnio galbūt beprotiškomis atrodančiomis ir sunkiai įgyvendinamomis idėjomis, tokie projektai būtų pasmerkti žlugti net nepradėjus jų realizuoti, įsitikinęs viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys. Tačiau, anot jo, kai jauti palaikymą ir sulauki padrąsinimo – rezultatas pranoksta pats save. Žodžiais sunku perteikti tą jausmą, kai visa tūkstantinė Jono kalnelio šlaitus nusėdusi žmonių minia sulaikiusi kvapą laukia fontanų šou, kokios stiprios emocijos užvaldo, kai visi žiūrovai vienu balsu ima dainuoti skambančias melodijas ar aplodismentais ir susižavėjimo šūksniais palydi įspūdingiausius efektus. To neįmanoma papasakoti, šią harmoningą gamtos, ypatingos vietos, vandens ir šviesų misteriją reikia nors kartą pačiam išgyventi. Tam, kad dar kartą įsimylėtum Klaipėdą, iš naujo atrastum žaviausias senamiesčio vietas, patirtum vandens žavesį ir panirtum į Jūros šventės linksmybių sūkurį.

Klaipėdoje šou metu naudojama apie 40 įvairaus galingumo siurblių, kurie tiekia vandenį į beveik 150 purkštukų. Įspūdingiausių vandens ir šviesų scenų metu elektros energijos poreikis pasiekia 150 000 vatų. Jei vienu metu įjungtume visus pasirodymo metu naudojamus siurblius, per valandą jie perpumpuotų apie 1050 kubinių metrų vandens, o olimpinį baseiną pripildytų vos per dvi su puse valandos. Galingiausias siurblys vandens čiurkšlę iškelia į 25 metrų aukštį, o specialus purkštukas iš vandens gali suformuoti 35 metrų pločio ir 18 metrų aukščio vėduoklės formos vandens ekraną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių