Klaipėdiečiams teks pašalinti nelegalius ženklus

Klaipėdiečiams įtarimų sukėlė Naikupės gatvės 17-ojo namo kieme atsiradę ženklai "Privati valda". Pastarieji, kaip paaiškėjo, čia įrengti neteisėtai.

Daugiabučio namo savininkų bendrijos "Ūla" teritorijoje neseniai atsirado naujas ženklinimas. Žmonės įsiuto, negi automobilių stovėjimo aikštelė staiga tapo privati?

"Gal galite paaiškinti, kodėl prikaišiota naujų ženklų? Išpirktos vietos transporto priemonėms, ar kaip?" – stebėjosi klaipėdietis.

Situacija pradėjus domėtis uostamiesčio kontrolieriams, paaiškėjo, kad ženklai kieme pastatyti nelegaliai, todėl į juos vairuotojai nė neturėtų reaguoti.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio teigimu, lentelės "Privati valda" atsirado bendrijos iniciatyva, nors taip šeimininkauti jos atstovai negalėjo.

"Tai – ne nuosava žemė ir ne privati valda. Kadangi nėra suformuoto sklypo, bendrija neturėjo teisės jų statyti. Užsiimti saviveikla ir įrengti tokius ženklus draudžia miesto tvarkymo ir švaros taisyklės. Surašysime reikalavimą, kad tie ženklai būtų pašalinti, jei nesutiks, taikysime administracinę atsakomybę", – tikino S.Valiulis.

Kelio ženklą be leidimo pastačiusiam žmogui, organizacijai ar bendrovei gresia bauda. Tačiau net ir ji negąsdina gyventojų, kurie mėgsta šeimininkauti viešose teritorijose, užsitverdami automobilių aikšteles nelegaliais ženklais.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus specialistų, tokie atvejai itin dažni pietinėje miesto pusėje, kur labiausiai trūksta vietos mašinoms.

Tam, kad išlaikytų laisvą vietą kieme, gudruoliai pasistato savadarbį neįgaliojo ženklą, įmontuoja stulpelius ar net įsirengia užkardą.

Tačiau net ir menkiausias ženklinimas daugiabučių namų aikštelėse turi būti suderintas su policija, Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ro-Ro

Ro-Ro portretas
Vietoj to, kad spręsti mašinų parkavimo problemą Klaipėdoje, Klaipėdos savivaldybės transporto skyrius bei Lietuvos policija, kaip gūdžiais sovietiniais laikais, užsiima vienu: bausti, bausti, bausti .... tuo pačiu kelti gyventojų pasipiktinimą, nusivylimą ir rastis emigracinėms mintims. Gyventojų nedaugėja. Vadinasi, vieną kartą daugiabučių namų kiemuose įrengus aikšteles, visam laikui išsispręstų šį parkavimo problema. Žinot, ką pasako savivaldybės biurokratai? Pakentėkit dar, po 2-5 metų sutvarkysim. Na o per tą laiką bausim, bausim, bausim, bausim....

Kaunas Lietuvos gėda

Kaunas Lietuvos gėda  portretas
Tik konstatuoju

*

* portretas
kas nori turet savo vietas masinai gali kraustytis i kaima, netoli yra didziausia aistele, o cia matai nori po langais statytis, jei nebepaeina 50 m, tai nera ko is namu list nei su masinom vazinet ir kitiem reguliuot :)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių