Klaipėdiečiams sniego nežada

Panašu, kad ruduo pamiršo išeiti, o žiema neranda į pajūrį kelio. Savaitgalį ir kitą savaitę orai vis dar primins vėlų rudenį.

Sinoptikai tikino, kad artimiausiu metu orai bus labai permainingi. Paguodžianti naujiena – savaitgalį vėjai žada nurimti, liūdnesnė – tikro sniego dar nematysime, galbūt snaigės kris, bet pasiekusios žemę jos virs vandeniu.

Savaitgalis žadamas darganotas. Šeštadienį pietų, pietvakarių vėjas rims, lis, oro temperatūra bus tokia kaip ir kasdieną pastaruoju metu – apie 3–5 laipsnius šilumos.

Sekmadienį vėjas pasisuks iš vakarų, laukiama šlapdribos, naktį oro temperatūra pakils vos porą laipsnių aukščiau nulio, atokiau nuo jūros ant kelių formuosis plikledis, dieną šils vos iki keturių laipsnių.

Pirmadienį ir antradienį žadami malonesni orai, nes mažiau lis. Iš šiaurės atkeliaus šalto oro masė. Vėjas bus silpnas, nepastovios krypties, naktį ir ryte oro temperatūra gali būti silpnai neigiama, tad keliai veikiausiai bus slidūs. Dieną numatomi vos keli laipsniai šilumos.

Nuo trečiadienio į pajūrį kelioms dienoms iš vakarų įsiverš šiltesnio oro masės. Po truputį stiprės vėjas, sugrįš lietus, dieną oro temperatūra gali pakilti iki 5–7 laipsnių aukščiau nulio. Ketvirtadienio diena gali būti dar pora laipsnių šiltesnė, o penktadienį tikėtinas stipresnis lietus.

Šio savaitgalio prognozėmis, kitą savaitgalį oras vės, bet pajūryje siautės ciklonai, tad tikro, balto sniego tikėtis neverta. Baltesnės žiemos pasiilgę klaipėdiečiai gali planuoti kelionę į Rytų Lietuvą.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėVėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Giruliai

Giruliai portretas
Saulė pajūryje nuo sekmadienio ryto.

Birutė

Birutė portretas
Jau sninga.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių