Klaipėdiečiams šaligatvių teks palaukti iki rudens

Gargžduose registruota įmonė, laimėjusi konkursą prižiūrėti uostamiesčio šaligatvius, yra nepajėgi kloti naujų. Nedidelė bendrovė laikosi įsipareigojimo tik pasirūpinti jau esamais šaligatviais ir didesnių objektų imtis nespėja.

Todėl Klaipėdos miesto savivaldybė bus priversta organizuoti pirkimus ir kitoms įmonėms paves atlikti seniau suplanuotus didesnius darbus.

J.Janonio gatvės 26 ir 28 namų gyventojams jau pernai nušvito viltis, kad iš savo namų laiptinių jie galės žengti ne tiesiai į gatvę, o ant šaligatvio.

Paskutiniųjų J.Janonio gatvės namų gyventojai stebisi, kad jų kiemuose pokyčiai vykdomi ne vienu metu, o pamažu ir atskirai.

Bene pernai šių namų kiemuose atsirado žibintai, šiemet žadama pakloti šaligatvius, o kada bus imtasi gatvės prie šių šaligatvių ir automobilių stovėjimo aikštelių, dar nežinia.

Kita vertus, geriau po truputį judėti į priekį, nei visai nesulaukti pokyčių. Panašiai svarsto ir kiti klaipėdiečiai.

Pažadų prisiklausę šioje gatvėje įsikūrę žmonės laukė šių metų pavasario, tikėdamiesi, kad patogiau gyvens jau netrukus.

Paaiškėjo, kad konkursą rūpintis Klaipėdos šaligatviais laimėjusi bendrovė "Gargždų komunalinės paslaugos" turi mažai darbuotojų ir yra pajėgi tik prižiūrėti bei paremontuoti esamus šaligatvius.

Laukti, kada nedidelius pajėgumus turinti įmonė galės atlikti numatytus darbus, nėra laiko.

Šiemet savivaldybė turi nemažai lėšų sunykusiems ar naujiems šaligatviams, todėl nuspręsta skelbti naujus viešuosius pirkimus šiems darbams.

Kai kuriems jų pietinėje miesto dalyje panašios procedūros jau įvyko.

Šaligatviams kloti skirta pinigų, tad yra vilčių, kad po būtinųjų procedūrų šių metų rugsėjo mėnesį darbininkai pradės plušėti J.Janonio, Veterinarijos, Valstiečių, Klevų, Kretingos gatvėse.

Tikėtina, kad trūkstami šaligatviai atsiras ir pietinėje Klaipėdos pusėje – Statybininkų prospekte bei Žardininkų gatvėje.

Tokius planus galėtų sugriauti nebent nepasisekusios viešųjų pirkimų procedūros ir prapliupę gausūs lietūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar Lietuvoje atsiras atsakomybė už prastus sprendimus?!

Ar Lietuvoje atsiras atsakomybė už prastus sprendimus?! portretas
Tai kaip ji tada laimėjo konkursą jei nepajėgi??? Kieno kaltė, kad buvo sprendimas padarytas pavesti šiai įmonei atlikti darbus ir kaip užtikrinti, kad ši klaida nepasikartotų? Kiek kainavo konkursas ir kiek kainuos naujas, iš kieno kišenės eis pinigai jo organizavimui?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių