Klaipėdiečiams mažės rinkliava už šiukšles

Klaipėdiečiams išlaidos už komunalines paslaugas kitais metais susitrauks. Siūloma sumažinti rinkliavą už atliekų surinkimą, išvežimą ir tvarkymą. Tam bus panaudotos perteklinės mokesčio lėšos.

Klaipėdiečiams išlaidos už komunalines paslaugas kitais metais susitrauks. Siūloma sumažinti rinkliavą už atliekų surinkimą, išvežimą ir tvarkymą. Tam bus panaudotos perteklinės mokesčio lėšos.

Vadinamąją šiukšlių rinkliavą kitais metais siūloma mažinti 5 proc. visoms mokėtojų grupėms. Tai sudarys 800 tūkst. litų. Sumažinimui bus panaudotos perteklinės rinkliavos lėšos, kurių suma siekia 11 mln. litų.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė pabrėžė, kad siūloma sumažinti ne patį rinkliavos tarifą, bet mokėtiną sumą.

"Pavyzdžiui, žmogus moka 100 litų už atliekų tvarkymą. Gautame mokėjimo pranešime bus nurodyta – 100 litų minus 5 proc. Galutinė mokėjimo suma sieks 95 litus", – tvirtino vedėja.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio pasėdyje vakar buvo svarstomas šis sprendimo projektas, nariai domėjosi, ar nebus daugiau išlaidų spausdinant mokėjimo pranešimus.

D.Berankienė aiškino, kad tai papildomai nekainuos nė cento. Dėl to norima, kad šis sprendimo projektas būtų priimtas iki Naujųjų metų.

Tie rinkliavos mokėjimo pranešimai, kurie yra ruošiami gruodį, mokėtojus pasiekia sausį ar vasarį.

Politikai atkreipė dėmesį, kad atsižvelgiant į perteklines rinkliavos lėšas sumažinti rinkliavą gyventojams būtų galima ir dar daugiau. D.Berankienė sakė, kad tam nėra pagrindo. Tačiau pabrėžė, kad dėl to turi apsispręsti miesto taryba.

Iš šių lėšų yra gerinama atliekų tvarkymo infrastruktūra: rengiami požeminiai konteineriai, statomos atliekų surinkimo, rūšiavimo aikštelės.

Paskutinį kartą daugumai klaipėdiečių rinkliava už atliekų rūšiavimą 15 proc. buvo sumažinta prieš dvejus metus. Šiemet iš šio mokesčio planuojama surinkti 17 mln. litų. Jau yra sumokėta 95 proc. šios sumos. D.Berankienė tvirtino, kad Klaipėdoje rinkliava surenkama labai gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Kas paneigs,kad gyvename ne stribinėje valstybėje.Prisiplėšė neteisėtai virš normos net 11 milijonų.Ar kam nors nukrito nors plaukas nuo galvos? Niekam. Dabar darosi geriečiais.Žiūrėkite kiek dar išsirašys sau premijų už neva sąžiningą darbą.Sūnus moka pastoviai už šiukšles, nors gyvena ir dirba užsienyje.Nes yra naudojama elektra apšildymui, kad neįsimestų koks grybas. Dega elektra-vadinasi gyveni. Košmaras. Gal derėtų žiūrėti į vandens skaitiklį.Kotedžas visai naujai įrengtas,nuomininkų neįsileistų už jokius pinigus. Mes gyvename dviese 4 kambarių bute su hol, kas dega ir pūva, stiklą ir t. t. išvežu į sodybą. Šiukšlių faktiškai minimumas. Mokame daugiau negu gyvenantys 4 iese 2 kambarių bute, kurie tiek stiklą, tiek plastmasinius bambalius net nesuspaustus, užsuktus meta į bendrą šiukšlių konteinerį. Absurdų valstybė. Užsieniečiai stebi ir ausimis karpo. Sūnus su šeima žadėjo jau pernai grįžti visam su šeima, deja kas dedasi Lietuvoje, bijo kad grįžus reikės gadinti sveikatą. SOS

A.Puokė

A.Puokė portretas
ir man labai patinka tai, kad jie visur visada stengiasi būti pirmi, nebijo naujovių. Pavyzdžiui, išbandžiau jų programėlę Eco App - tikrai labai patogus dalykas: galima užsisakyti įvairias escoserviso paslaugas (pavyzdžiui, statybinių ir stambiagabaričių atliekų išvežimą), pažiūrėti, kur stovi rūšiavimui skirti konteineriai, patikrinti šiukšlių išvežimo grafikus ir kt.

A.Puokė

A.Puokė portretas
aš labai patenkinta, kaip mano rajone tvarkosi Ecoservice. Gražu žiūrėti. Konteineriai tvarkingi, šiukšlės išvežamos laiku. Rūšiavimo konteinerių daug, pakanka visiems, eiti netoli. Malonu, kad tikrai gerai atlieka savo darbą ir ne veltui užima lyderiaujančias pozicijas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių