Klaipėdiečiai žygiavo iš Kalėdų į Naujuosius metus

Prie šventinių stalų pavargę sėdėti miestiečiai šeštadienį leidosi į žygį Smiltynėje. Žygeiviai ne tik grožėjosi gamta, bet ir nunešė dovanų miško žvėrims.

Pėsčiųjų žygis „Iš Kalėdų į Naujuosius“ Smiltynėje organizuojamas trečius metus. Paties renginio idėja gimė pieš šešerius.

„Iš pradžių tokie žygiai buvo organizuojami kituose šalies miestuose. Klaipėdoje pradėti rengti, kai čia atsikrausčiau gyventi. Norėjome žygio, kur galėtų dalyvauti šeimos. Dėl to yra parinkta nelabai ilga trasa“, – pasakojo žygio vadas, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro mokytojas, keliautojų ir šaulių būrelių vadovas Vydas Verbilis.

Žygeiviai Smiltynėje nužygiavo per 10 kilometrų. Dauguma jų buvo pasipuošę šventiniais akcentais – raudonomis nykštuko kepuraitėmis.

Oras žygeiviams šeštadienį buvo palankus. Pro apniukusį dangų skverbėsi saulės spinduliai, nelijo. Eidami miestiečiai grožėjosi Smiltynės peizažais.

Žygeiviai atsikvėpė stovyklavietėje „Prie šulinio“. Čia buvo sukurtas laužas, surengta iškyla. Tradiciškai nepamiršti ir miško žvėrys. Morkomis, kopūstais, burokais papuošta jiems skirta eglė.

Į miestą grįžę žygeiviai tradiciškai įsiamžino Teatro aikštėje prie šventinio medelio. Žygio dalyviams buvo įteikti specialūs ženkliukai.

Žygis „Iš Kalėdų į Naujuosius“ kasmet sulaukia didelio miestiečių susidomėjimo. Paprastai jame dalyvauja apie šimtą ir daugiau įvairaus žmonių. Praėjusiais metais jauniausiam dalyviui buvo vos penkeri. Jis įveikė 10 kilometrų. Pirmajame žygyje dalyvavo vos 15 žmonių.

Žygis „Iš Kalėdų į Naujuosius“ bus rengiamas ir toliau.

„Norime, kad žmonės, kuriems pabodo sėdėti prie šventinių stalų, galėtų aktyviai leisti laiką, pajudėti, pabūti su šeima, bendraminčiais gryname ore, pasigrožėti gamta. Žygis taptų jų tradicija“, – tvirtino V.Verbilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Vydas Verbilis

>Vydas Verbilis portretas
o kaip suprasti,,..prilaikydmi liežuvį už dantų.."Ar čia tik tie kurie prieš blogybes nieko nešneka ir yra lojalūs valdžiukams ir tokiems vedliams kaip jūs?Įdomus surūšiavims:DD)))

Violeta cu

Violeta cu portretas
Mielieji, su Naujaisiais! Kad jie būtų nums visiems aktyvūs, pozityvūs ir sveiki! Apie žygį- jį organizavo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras, neformaliojo vaikų švietimo įstaiga, kurios tikslas - prasmingas vaikų popamokinis užimtumas. Kad plačiau paskleisti žinią apie šią įstaigą, parodyti tėvams/šeimoms kuo galėtume būti įdomūs bei naudingi jų vaikams ir, aišku, aktyviai praleisti laisvadienį-pakvietėme ne tik vaikus... Metų bėgyje organizuojame daugybę renginių miesto moksleiviams. Mieli tėveliai, informaciją apie kiekvieno mėnesio renginius galite rasti www.kmsc.lt. informacija pasiekia mokytojus ir moksleivius per mokyklas. Facebook'as nėra pagrindinė vieta, kur talpiname informaciją, bet, atrodo, labai veiksminga. Bent jau dėl to, kad patys galime gauti informaciją apie preliminarų dalyvių skaičių. Beje, apie kitus renginius esame bandę skleisti informaciją ir per Balticum bėgančia eilute - nepasiteisino, o ir tai kainuoja.

Vydas Verbilis

Vydas Verbilis portretas
Stiprus Ačiu žmonėms turintiems pozityvo šią paskutinę metų dieną. Sugebantiems save realizuoti veiksmu ir rodydami pagarbą sau ir kitiems. Dėkingas, kad Klaipėdos bendruomeneje yra daug žmonių kurie moka, nori ir dar net gali sudalyvaut, rast ir dalintis geromis ir džiaugmingomis akimirkom. Žygiai, žygeliai, ekspedicijos, mokymai yra skirti tiems kurie ieško ir nori veiksmo, prilaikydami liežuvį už dantų. Pagarbiai Vydas( (Vedlys).
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių