Klaipėdiečiai sulauks mažesnių sąskaitų už šildymą

Nuo vasario klaipėdiečiai už šilumą ir karštą vandenį mokės brangiau. Kaina išaugo dėl nepriklausomų tiekėjų, kurie padidino parduodamos energijos kainas. Klaipėdiečiai jau gavo sąskaitas už šildymą gruodį. Jos bus 50 proc. mažesnės nei prieš metus.


 

Nuo vasario klaipėdiečiai už šilumą ir karštą vandenį mokės brangiau. Kaina išaugo dėl nepriklausomų tiekėjų, kurie padidino parduodamos energijos kainas. Klaipėdiečiai jau gavo sąskaitas už šildymą gruodį. Jos bus 50 proc. mažesnės nei prieš metus.

Nuo vasario klaipėdiečiams ir Gargždų gyventojams kilovatvalandė šilumos atsieis 5,28 cento be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Vasarį įsigaliosianti šilumos kaina bus 2,1 proc. didesnė nei galiojanti sausį. Tokiam pokyčiui įtakos turėjo nepriklausomi šilumos gamintojai. Jie padidino savo parduodamos energijos kainą.

Tačiau nuo vasario įsigaliosianti šilumos kaina išliks 13,6 proc. mažesnė, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu mėnesiu.

Šiluma uostamiestyje brangsta ketvirtą mėnesį iš eilės. Sausį šilumos kaina padidėjo 3,6 proc., lyginant su gruodžiu. Paskutinį praėjusių metų mėnesį ji padidėjo 12,1 proc., lyginant su lapkričiu. Pastarąjį mėnesį šilumos kaina buvo didesnė 21,25 proc. nei spalį.

Įtakos tam turi pabrangęs kuras ir iš nepriklausomų tiekėjų perkama šiluma. Panašios tendencijos vyrauja kiekvieno šildymo sezono metu.

Kadangi pabrango šiluma, klaipėdiečiai brangiau mokės ir už karštą vandenį. Kubinis metras atsieis 4,95 euro be pridėtinės vertės mokesčio.

Klaipėdiečiai jau gauna sąskaitas už šildymą gruodį. Skaičiuojama, kad jos bus 50 proc. mažesnės nei prieš metus. Įtakos turėjo ir šiltesni orai, ir mažesnė šilumos kaina.

Gruodžio vidutinė oro temperatūra siekį 5,7 laipsnio šilumos. Prieš metus tą patį mėnesį ji buvo 1,1 laipsnio šilumos. Vidutiniškai standartinio, apie 60 kvadratinių metrų ploto buto apšildymas atsiėjo 36,60 euro. Prieš metus ši suma siekė 72,60 euro.

Šilumos kaina šių metų gruodį buvo 17 proc. mažesnė nei prieš metus.

Gyventojų sunaudota šilumos energija gruodį sudarė 72 proc. visos įmonės „Klaipėdos energija“ pagaminamos šilumos. Vidutiniškai 1 kv.m būsto ploto apšildymui reikės 10,76 kilovatvalandžių.

Mažiausiai šildymas atsieis naujos statybos ir visiškai renovuotų namų gyventojams. Čia 1 kv.m būsto ploto apšildymui reikėjo 7,37 ir 7,34 kilovatvalandžių atitinkamai. Tai yra pusantro karto mažiau nei miesto vidurkis.

Didžiausios sąskaitos pasieks senų, neatnaujintų namų gyventojų. Kai kuriuose jų 1 kv.m apšildymui reikėjo 18,51 ar 16,17 kilovatvalandės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

plesikai

plesikai portretas
tai,kad specialiai kaitina radiatorius vienodai,ar 14,ar 2 salcio,ir aiskina pagal lauko temperatura,sukciai...

RK.

RK. portretas
Geoterma 2015 metų gruodžio mėnesį pagamino 7,9 tūkst. MWh šilumos. Nesuprantu kokią kalbą jūs bandėte pavaizduoti, tačiau jums tai nesigavo. Skaityti nemalonu taip pat, kaip ir komentarus, parašytus nelietuviškomis raidėmis.

nesusiprateliams ir demagogams2

nesusiprateliams ir demagogams2 portretas
mano praeitu metu sio menesio saskaita uz sildyma - 38€, siu metu - 20€. taigi beveik 50% pigiau, kaip ir rasoma straipsnyje.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių