Klaipėdiečiai skubėjo sveikinti moteris

Uostamiesčio gyventojai nepamiršta ir vis dar aktyviai švenčia Tarptautinę moters dieną. Kaip įprasta, Kovo 8-ąją įvairiose miesto vietose gėlių prekeiviai įsikūrė nuo pat ankstaus ryto, o kai kurie prekiavo jau šventės išvakarėse. Šiemet už vieną tulpės žiedą buvo prašoma apie 0,70 – 0,80 euro centų.

Pirko ir moterys

Antradienį uostamiesčio moterys gatvėmis žingsniavo nešinos gėlėmis.

Nuo pat ryto Klaipėdos gatvėse, aikštėse, skveruose, šalia gyvenamųjų namų ir prekybos centrų išsirikiavusios kelios dešimtys prekeivių viliojo įvairiausių spalvų tulpėmis.

Tiesa, būta ir tokių, kurie tradicinėmis Tarptautinės moters dienos gėlėmis prekiavo jau nuo pirmadienio.

Daugiausiai gėlių, anot verslininkų, uostamiesčio vyrai, kaip ir kasmet, išpirko Kovo 8-osios rytą ir pietų pertraukos metu. Pasitaikė ir gėlėmis šventinę dieną save norėjusių palepinti moterų.

Pernai pirko aktyviau

Vis dėlto, M.Mažvydo alėjoje gėlėmis prekiaujanti Raimonda pastebėjo, kad praėjusiais metais klaipėdiečiai gėles pirko aktyviau.

Moteris svarstė, kad pernai pirkėjų aktyvumą galėjo lemti tai, jog Kovo 8-oji buvo švenčiama savaitgalį, todėl gyventojai skubėjo sveikinti ir kiek toliau gyvenančių jiems brangių dailiosios lyties atstovių.

Šiemet už vieną tulpės žiedą Klaipėdoje buvo prašoma nuo šešių iki aštuonių dešimčių centų. Nors kai kurie vyrai ir pastebėjo, kad Kovo 8-oji šiemet pastebimai paplonins jų pinigines, tačiau tikino be gėlių jiems brangių moterų nepaliksiantys.

Prekeiviai pastebėjo, kad šiemet uostamiesčio vyrai savo mylimosioms dažniausiai pirko kelis ar kelioliką tulpių žiedų, o kolegėms dovanojo po vieną.

Sveikinimai – ir valdininkėms

Išskirtinio vyrų dėmesio antradienį sulaukė ir Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojos.

„Įteikėme po gėlytę. Direktorius ryte pasveikino pasitarime, aš taip pat pasveikinau man pavaldžių skyrių moteris. Linkėjome laimės, daugiau šilumos gyvenime, pavasariškos nuotaikos“, – pasakojo uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas.

Pašnekovo teigimu, Tarptautinės moters dienos proga savivaldybės darbuotojos sveikinimų sulaukia jau ne pirmus metus, tačiau dėmesį joms stengiamasi rodyti ir įprastomis dienomis.

„Nors pas mus vyrų ir nedaug, tačiau vyrai pasveikina moteris. Mes visą laiką dėmesį rodome, o Kovo 8-ąją – ypač“, – patikino A.Michailovas.

Prekybos centruose – apgultis

Vieno didžiųjų prekybos tinklų atstovai pastebi, kad Kovo 8-oji sulaukia vis didesnio gyventojų dėmesio, o vyrai tampa dosnesni.

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, kasmet šią dieną gėlių pardavimai ūgteli maždaug 5 proc., o gėlėms bendrame pirkinių krepšelyje skiriama apie 3,58 euro.

Prekybos tinklo atstovų teigimu, praėjusiais metais Tarptautinės moters dienos proga tinklo parduotuvėse pirkėjai nupirko apie 300 tūkst. įvairių spalvų tulpių žiedų. Šiemet, neatmetama, gėlių bus nupirkta dar daugiau.

Dažnai Kovo 8-ąją neapsiribojama tik gėlės žiedu. Šią dieną pastebimai ūgteli ir įvairių saldumynų bei konditerijos gaminių pardavimai. 3 kartus daugiau parduodama šampanizuoto vyno, įvairiausių tortų bei saldainių dėžutėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet

bet portretas
kaip su ironija rašo: ,,nepamiršta, vis dar švenčia..". Taip, mielieji, ir nepamiršim, ir švęsim, nes pagarbos moteriai niekada nebus per daug, nežiūrint į visokius lygių lyčių įstatymus. Ačiū, vyrai!

Vi

Vi portretas
Kiek teko matyti kainos svyravo nuo 0,60 Eur iki 1 Eur.

Sėkmės

Sėkmės portretas
Gerb. moterys. Sveikinu ir sveikinsiu su mūsų švente. Linkiu Jums sveikatos, ištvermės ir didelės stiprybės. Ir aš, pati, kaip moteris Jums viso pasaulio moterims skiriu daug daug sveikatos, didelės laimės, MEILĖS, ir ištvermės... Jums linkiu niekada nepasiduoti vyro negeriems dalykams... Jums moterys linkiu, būkite labai stiprios ir ištvermingos.... Su gražia diena... ir lai ši diena būna daug gražių gražių gėlyčių. Tulpių, gvazdikų ar gražių rožyčių... Linkių gražių pavasarinių gėlių... Pakalnučių, žibučių, kitų gėlyčių... ar net tulpių... Būkite tvirtos, ištvermingos ir labai LAIMINGOS. Aš MOTERIS......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių