Klaipėdiečiai skubėjo į Verbų sekmadienio pamaldas

Nuo pat ankstaus sekmadienio ryto verbomis nešini uostamiesčio tikintieji traukia į bažnyčias. Prie gausiau lankomų šventovių netgi susidarė spūstys. Kaip įprasta, bažnyčių prieigose įsikūrė ir kadagių šakelėmis, ryškiaspalvėmis verbomis bei saldainiais prekiaujantieji. Prieš Didžiąją savaitę pintomis verbomis ar žaliuojančiomis kadagio šakelėmis Mišiose minimas Jėzaus įžengimas į Jeruzalę ir jo kančios.

Didžiausia minia klaipėdiečių į miesto bažnyčias plūstelėjo 10 val. pamaldoms. Prie didžiųjų miesto bažnyčių netgi susidarė automobilių spūstys, tačiau giedrą sekmadienio rytą tai klaipėdiečiams nuotaikos nesugadino.

Kaip įprasta, Mišiose gyventojai klausėsi Evangelijoje aprašytos Kristaus kančios, o vėliau kunigai šventino gyventojų atsineštas verbas.

Verbų sekmadienį pašventinta verba, tikima, saugo namus nuo įvairių negandų, todėl net ir sudžiūvusios verbos išmesti nevalia.

Šiemet neretas klaipėdietis tradicinį Verbų sekmadienio atributą iš kadagio šakelių, džiovintų gėlių, įvairiaspalvių kaspinėlių bei kitų akcentų sukūrė pats.

Šiemet už kadagio šakelę prekiautojai prašė nuo pusės iki 1 euro. Kai kurie šį verbos akcentą „atidavė“ ir už simbolinę auką – tiek, kiek žmogus gali.

Verbų sekmadienį prasideda Didžioji savaitė – Kristaus kančios ir atminimo dienos.

Prasidėjus paskutinei savaitei prieš Velykas katalikai pasninkauja, vengia barnių, pavydo, laikosi rimties.

Šią savaitę priprasta iš bažnyčios parsinešti šventinto vandens, susitvarkyti buitį, o iki šeštadienio popietės – pabaigti visus sunkiausius darbus.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vanduo bus šventinamas pirmadienio vakarą. Šventinto vandens gyventojai galės gauti tik po vakaro Mišių ir visą didžiąją savaitę.

Visą šią savaitę Klaipėdos bažnyčiose bus klausoma išpažinčių, ruošiamasi Kristaus prisikėlimui, adoruojama.

Didįjį penktadienį uostamiesčio tikintieji kviečiami dalyvauti maldingoje procesijoje ir apmąstyti Jėzaus Kristaus nueitą Kryžiaus Kelią.

Kovo 25 d. Kryžiaus Kelio apmąstymas prasidės 18 val. Kristaus Karaliaus bažnyčioje (Bokštų g. 10), o baigsis Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6).



NAUJAUSI KOMENTARAI

PARAPIJIETE

PARAPIJIETE  portretas
Džiugina kad tiek katalikų ateina švęsti Verbų šventę! Tai viena didžiausia pavasario šventė.. Labai patogu tikintiesiems kad prekybininkai atvyko prie bažnyčios, juk gali rasti gražiausią širdžiai Velykų simbolį, verba... Ir per Sv. Mišias pašventinti.

Prūsokas

Prūsokas portretas
Religiniai fanatikai

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kodėl kunigai leido prie bažnyčios atidaryti turgų. Gal jiems (kunigams) turgininkai moka už stovėjimo vietą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių