Klaipėdiečiai raginami deklaruoti gyvenamąją vietą

Vis dar prie savivaldybės gyvenamąją vietą deklaravę miestiečiai raginami imtis veiksmų. Jie turėtų deklaruoti savo realią gyvenamąją vietą arba pateikti prašymą įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą.

Tai ypač aktualu žmonėms, kuriems skiriama įvairi socialinė parama, išmokos vaikams, šalpos išmokos, parama mirties atveju ir socialinė parama mokiniams.

Pagal galiojančius teisės aktus, skiriant piniginę socialinę paramą, yra privalomas asmenų gyvenamosios vietos deklaravimas.

Asmenys, gaunantys pastarąją, privalo deklaruoti gyvenamąją vietą arba pateikti prašymą įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą iki kitų metų sausio 1 d. Priešingu atveju jie gali netekti paramos.

Miestiečiai raginami nedelsti ir iš anksto deklaruoti savo gyvenamąją vietą, nelaukti paskutinės dienos. Prognozuojama, kad, artėjant įtraukimo į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą galiojimo termino pabaigai, gali susidaryti interesantų eilės.

Gyvenamąją vietą deklaruoti galima atvykus į savivaldybės Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyrį, esantį S.Šimkaus g. 11. Interesantai priimami pagal išankstinę registraciją. Registruotis galima tel. (8 46 ) 39 61 02, el. paštu egle.kaire@klaipeda.lt, dana.zemguliene@klaipeda.lt.

Taip pat gyvenamąją vietą greitai ir patogiai galima deklaruoti elektroniniu būdu.

Pagal teisės aktus į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą laikinai – pusės metų laikotarpiui gali būti įtraukiami tik benamiai, asmenys, palikę vaikų globos namus ar šeimynas, atliekantys bausmę pataisos įstaigose ar laikomi tardymo izoliatoriuose bei tie, kurie teismo sprendimu gydomi specializuotuose psichikos sveikatos įstaigose. Visi kiti gyventojai privalo deklaruoti savo gyvenamąją vietą.

Klaipėdoje iki šiol yra apie 7,5 tūkst. asmenų, kurie įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą – liaudiškai kalbant, deklaravę gyvenamąją vietą prie savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o viešpatėliau šventas

o viešpatėliau šventas portretas
tie kurie turi ką deklaruoti - raginti nereikia, tad kodėl raginate tuos, kurie neturi ir neturės ką deklaruoti? Na nebent turėtų proto išvykti į užsienį, ten deklaravimas labai paprastas...

Jo

Jo portretas
Reike eit pas mera visiems ten klerku pilna savivaldybe lai visi po kelis ir prideklaruos pas save.

Nera kur deklaruoti

Nera kur deklaruoti portretas
Jeigu neturi galimybiu kur deklaruoti, tai vistiek stumia i kampa, kad greiciau, tegul duoda busta ir visa deklaracija bus padaryta, bet kai busta gauti tai metai neribojami stovim ir 10 metu eilej
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių