Klaipėdiečiai ragavo sriubas ir aukojo

Teatro aikštėje sekmadienį šurmuliavo Maltos ordino kalėdinės sriubos akcija. Klaipėdiečiai galėjo ne tik paragauti šio patiekalo, kurio šiemet buvo kelios rūšys, bet ir paaukoti sunkiai besiverčiantiems vienišiems senoliams.

Maltos ordino pagalbos tarnyba kalėdinės sriubos akciją uostamiestyje organizuoja vienuoliktą kartą. Šiųmetinis renginys skyrėsi nuo ankstesnių.

„Prisijungti prie mūsų pakvietėme ir kitas socialiai atsakingas organizacijas, įstaigas. Pastarosios paruošė skirtingas sriubas. Iš viso turėjome šešių rūšių. Anksčiau būdavo tik viena. Kartu sukūrėme kalėdinę sriubų fiestą“, – tvirtino Maltos ordino pagalbos tarnybos Klaipėdos grupės vadovas Bronius Einars.

Užsukusieji į Teatro aikštę galėjo paragauti ir saldžios, ir daržovių, ir aštrios sriubos.

„Didelių reikalavimų prisidėjusioms įstaigoms nekėlėme. Paprašėme tik, kad sriuba būtų soti“, – pasakojo vadovas.

Prie renginio prisidėjo ir Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras. Jį lankantys mažieji klaipėdiečiai dalino savo pačių iškeptus sausainius ir susirinkusiems dovanojo dainas.

Akcijos metu maltiečiai paprastai išdalina nuo 100 iki 300 litrų sriubos, tačiau B. Einars pabrėžė, kad esmė yra ne litrų kiekyje.

„Mūsų tikslas ne tik atvažiuoti į centrinę aikštę pamaitinti žmonių, bet atkreipti dėmesį į socialinę problemą – kad yra daug užmirštų žmonių, kurie išgyvena nepriteklių, neturi galimybės net išeiti į miestą“, – pasakojo vadovas.

B. Einars atkreipė dėmesį, kad žmonės ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje kiekvienais metais tampa vis dosnesni.

„Supranta, kad reikia rūpintis ne tik savimi, bet ir šalia esančiu. Vienišų, sunkiai besiverčiančių senelių problema dabar tokia pat aktuali kaip ir prieš vienuolika metų, kada pradėjome organizuoti šią akciją. Tik šiais laikais turime daugiau galimybių padėti ir žmonės patys labiau linkę padėti kitam“, – pabrėžė vadovas.

Klaipėdos maltiečiai kasdien prižiūri nuo 25 iki 30 vienišų senelių. Taip pat du kartus per mėnesį veža lauknešėlį 15–25 garbaus amžiaus žmonėms ir šeimoms.

„Užtikriname, kad tie žmonės galėtų bent minimaliai išgyventi. Dabar prie mūsų globojamų prisidėjo dar trys seneliai. Jų amžiaus vidurkis apie 90 metų. Visi jie padorūs, tvarkingi. Viena 93 metų moteris labai išsilavinusi, bet neturi jokio pragyvenimo šaltinio. Pagalbos jai paprašė draugai iš Vilniaus. Žmonės mus suranda ir pagalbos prašo įvairiais kanalais“, – pabrėžė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar ir mers

Ar ir mers portretas
priklauso šitai sektai?Ar tik šiaip ji papilstyt atsitiktiną užnešė?Galėtu ir i Šilutės pl.Bičhola/nakvynes namus/ užsukti srėbala papilstyt, bomžiniams per peti papluot:D)

Aretas

Aretas portretas
O kaip suzinoti kur ir kada vyks panasus renginiai?

Anonimas

Anonimas portretas
Puiku, kad aukojama, aukoju ir aš, savanoriauju. Man įdomu, kiek paaukoja tie žymūss, užsirišę prijuostę ir kasmet pamojuojantys prieš media su samčiu. Juo labiau kad AUKOTI REALIAI tikrai turi iš ko...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių