Klaipėdiečiai neatlygintinai aukojo kraujo

Uostamiesčio gyventojai prieš pat savaitgalį darė gerus darbus. Dešimtys klaipėdiečių Atgimimo aikštėje surengtos akcijos metu neatlygintinai aukojo kraujo.

Penktadienį Atgimimo aikštėje nuo vidurdienio prasidėjo neatlygintinos kraujo donorystės akcija.

Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo direktoriaus pavaduotoja Renata Poviliūnienė teigė, kad maždaug pusė kraujo paaukojusiųjų donorais tapo pirmą kartą.

„Mes vasarą dėl to ir keliaujame po įvairius miestus. Klaipėdoje akciją surengėme jau penktą kartą. Šiuo metu tai tikrai yra tie tikrieji donorai, kurie savo noru atlieka gerą darbą“, – dėstė R.Poviliūnienė.

Nors kalendorinis ruduo jau prasidėjo, tačiau vis dar jaučiamas kraujo stygius, kuris paprastai būna ryškesnis vasarą, kai atostogų metu į Nacionalinio kraujo centro filialus užsuka mažiau donorų.

Pašnekovės teigimu, kasdien stebima, kurių grupių kraujo labiausiai stinga, ir tuomet pagal turimus sąrašus skambinama donorams, jie kviečiami atvykti aukoti kraujo.

Kasdien viso regiono ligoninėms, pasak R.Poviliūnienės, prireikia apie 50–70 kraujo vienetų.

„Tikrai yra gerų žmonių. Mes drąsiai tai galime pasakyti, nes nuo bemaž kovo visi mūsų donorai yra neatlygintini“, – teigė R.Poviliūnienė.

Penktadienį nespėjusieji dalyvauti šioje akcijoje kraujo neatlygintinai galės paaukoti ir ateinančią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
Jūs aukoja ten,o jie jums patiems ir parduos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių