Klaipėdiečiai minėjo K. Donelaičio gimtadienį

Pirmosios metų dienos vidurdienį lietuvininkais save laikantys klaipėdiečiai rinkosi prie Kristijono Donelaičio paminklo. Minėtas Mažosios Lietuvos dainiaus gimtadienis.

Renginio metu prisimintas K.Donelaitis, skambėjo jo kūryba. Susirinkusieji vieni kitus sveikino su Naujaisiais metais, linkėjo geriausios kloties.

Prie K.Donelaičio paminklo jo kūrybai neabejingi klaipėdiečiai rinkosi 29 kartą. Šios idėjos sumanytojai klaipėdiečiai Bernardas Aleknavičius ir Romualdas Ignas Bloškys (1936 – 2013 m.).

Prisiminta, kad pirmą kartą į susitikimą atėjo vos septyniolika žmonių. Pasidžiaugta, kad dabar renginys suburia vis didesnį būrį K.Donelaičio kūrybai neabejingų žmonių.

Minėjimo metu užsiminta ir apie skvero, kur stovi Mažosios Lietuvos dainiaus paminklas, atnaujinimą. Atkreiptas dėmesys, kad kai kuriems žmonėms seni medžiai svarbesni už patį K.Donelaitį. Pabrėžta, kad aikštę tvarkyti būtina ir reikia pasinaudoti esančia galimybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedieciams

Klaipedieciams portretas
Apgailetinai jus su savo parkais, skverais, mielieji, atrodote- proletaru miestas.

tai tu

tai tu portretas
sumauts arhyyytekte čia amsi.O dėl aikštės daug klaipėdiečių pasisakė.Ir jie tikrai prieš kad vietoje daugiamečių jūs čia koki vamzdi pastatytumėt.Ir tą pati kinietiška

pritariu

pritariu portretas
Titui, aikštė garbės miestui nedaranti. Privalu ją sutvarkyti pagal laimėtą projektą, nekreipiant dėmesio į pavienių tipelių amsėjimus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių