Klaipėdiečiai kyla prieš „Nuarą“

Šeštadienį Klaipėdoje surengtas mitingas dėl beglobių gyvūnų laikymo sąlygų užtikrinimo. Saujelė susirinkusių gyvūnų mylėtojų linksniavo įmonės „Nuaras“ pavadinimą. Klaipėdiečiai pripažino nuogąstaujantys dėl to, kaip nuo šiol teks gyventi beglobiams gyvūnams ir reikalavo, kad šios įmonės veiklą kontroliuojančios institucijos dirbtų akyliau.

Nerimsta aistros

Uostamiestyje nerimsta aistros dėl pokyčių beglobių gyvūnų priežiūros srityje. Klaipėdos savivaldybės skelbtą konkursą tokioms paslaugoms teikti jau prieš kurį laiką laimėjo mažiausią paslaugų kainą pasiūliusi gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“.

Pastaruosius trejus metus uostamiesčio beglobiais gyvūnais rūpinosi viešoji įstaiga „Būk mano draugas“.

Gyvūnų mylėtojai nepasitenkinimą pasikeitusia situacija pradėjo reikšti vos tik sužinoję apie pokyčius, o šeštadienį priešpiet susirinko į mitingą. Maždaug pora dešimčių mitingo dalyvių negailėjo karčių žodžių „Nuarui“.

Įtarimų kelia kainos

Gyventojai abejojo, ar iš tiesų „Nuaras“ jam patikėtus darbus pajėgs atlikti taip, kaip tikimasi ir numatoma su savivaldybe sudarytoje sutartyje.

„Ar mažiausia kaina tikrai gali užtikrinti paslaugų kokybę? Juk kalbame ne apie baldus ar buitinę techniką, o apie gyvybes“, – pabrėžė viena mitingo organizatorių Reda Gaudiešienė.

Pašnekovė pasakojo prieš kurį laiką iš anonimo gavusi 2006-aisiais išrašytas sąskaitas už „Nuaro“ paslaugų teikimą. Anot jos, jau tų metų dokumentuose matyti, kad gyvūnų priežiūra, utilizacija, karantinavimas bei kiti su beglobių gyvūnų priežiūra susiję darbai kainuoja daugiau nei numatoma dabar.

„Pagal šių metų sutartį – kainos kur kas mažesnės. Gyvūno eutanazijai skiriama 2,42 euro. Kokiais būdais visa tai bus vykdoma?“ – klausė R.Gaudiešienė.

Viena minitingo organizatorių įtarė, kad ateityje „Nuaro“ teikiamų paslaugų kaina augs ir miestui teks mokėti kur kas daugiau pinigų nei bendrovė žadėjo dalyvaudama konkurse.

Kritikavo laikymo sąlygas

Priekaištų mitingavusieji turėti ne tik dėl numatomų paslaugų teikimo kainų, dabartiniai uostamiesčio beglobių gyvūnų prižiūrėtojai kaltinti ir tuo, jog neužtikrina tinkamų gyvūnų laikymo sąlygų.

„Viename voljere, kuriame galėtų būti laikomi du gyvūnai, yra laikomi po penkis ar aštuonis. Jie turi tik po vieną indelį ėdalui ir lakimui. Žinome, kad gamtoje yra hierarchija – prie maisto prieina stipresnieji, o silpnesnieji nepaėda“, – aiškino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Akivaizdu, kad savo darbo jie neatlieka, fasadas - auksinis, bendrauti visi darbuotojai labai moka. Iš išorės viskas žvilga - nauji vartai, žmonių priemėmino skyrius ir jų ofisai net žvilga, o viduje gyvūnai net jokių guolių neturi, miega ant cementinių grindų ar medinių palečių, geriausiu atveju - kokį skudurą keliese dalinasi. Ir šiaip, į prieglaudą taip paprastai nepateksi, o kai įsileidžia - tai visur eini su palyda, kad tik nefotografuotum ir nepaviešintum, kaip gyvūnai iš tiesų ten laikomi. Kažkoks absurdas, kad tai valstybės išlaikoma prieglauda.

V.

V. portretas
Ar esate asmeniskai susidure su NUARO juodais darbais?... Mano dingusioji pilka rusu melsvoji katele is Darzelio g. - anot tai maciusios moters- buvo sugauta ir isvezta i Nuara spalio menesi, bet grazinta atgal nebuvo (ji jau buvo iki dingimo sterilizuota), taigi turejo but grazinta i ten, is kur paimta. O kurgi ji?... Paskambinus telefonu i Nuara, man buvo pasakyta, kad registruota tokios nera, atseit nebuvo... Manau- tai melas. Kateles neber gyvos... Kam gi gyvunukus zudyt? Suprantu- kokius patrakusius, beviltiskai ligotus- gal ir taip, bet gyvunus, kuriu gal kazkas iesko...Juk galima det sugautu gyvunu nuotraukas i skelbimus. O paziurejus i NUARO psl. nuotraukas- tai susidaro toks ispudis, kad kelios nuotraukos "imestos" del vaizdo, kad va dirbam, o is tikruju dirbami JUODI DARBAI... Na viskam Dievas teisejas!... :( Zinoma- irodymu neturiu ir apsmeizt Nuaro neturiu tikslo, bet tikiu tuo, ka mate moteris... Gaila, kad zmones baisesni uz gyvunus!... :(

fe

fe portretas
ka veikia maisto ir veterinarijos tarnybos ? uz ka jie gauna is mokesciu moketoju algas ? uz kames juos islaikom? tvarkos darbo nera, atrodo kad jie ten kavute tik geria
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių