Klaipėdiečiai jau ieško eglučių

Uostamiesčio gyventojai pradeda sukti galvas, kaip dekoruoti namus,  dairosi ir eglučių. Girininkai švenčių laukiantiems žmonėms turi gerų naujienų – žaliaskarės nebrangs.

Uostamiesčio savivaldybė jau išdavė devynis leidimus, skirtus prekiauti šventiniais medeliais viešose vietose. Prekybos vietų skaičius nesikeičia jau kelerius metus. Valstybinėje žemėje jų yra 67.

"Didelio ažiotažo dėl prekybos eglutėmis niekada nebūna. Daugiau nei 20 leidimų neišduodame. Manau, kad šiemet bus tokia pati situacija. Vietų užteks visiems. Nebent geresnės nori", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Įsigyti eglučių uostamiestyje bus galima nuo gruodžio 12-osios. Šiai datai išduotas anksčiausias leidimas. Paprastai prekyba tęsiasi iki gruodžio 24 d.

Labiausiai šventiniais medeliais prekiauti norima prie prekybos centrų, gyvenamuosiuose rajonuose. Kretingos miškų urėdijos medelyno vadovas Leonardas Balčikonis sakė, kad eglutėmis jau pradėta domėtis. Kol kas medelius perka įvairios įstaigos: kavinės, viešbučiai, parduotuvės.

"Ažiotažo dar nėra. Patys žmonės neskuba įsigyti. Kirsta eglutė gali Kalėdų nesulaukti. Nebent pasodinta vazone. Tokia ilgiau išsilaiko", – pasakojo vadovas.

Pasak L.Balčikonio, šiemet eglučių kainos nesikeitė. Jos priklauso nuo medelio aukščio, grožio.

Už populiariausią paprastą eglutę, kurios aukštis siekia iki 1,5 metro, prašoma 16, už didesnę – 21 lito. Sidabrinės – kiek brangesnės. Jos atitinkamai kainuoja 24 ir 32 litus. Už vazone pasodintą eglutę prašoma 40–50 litų.

"Esame pasižadėję kainų nekeisti, tad jų ir nekeitėme. Medeliai tikrai įperkami. Gal perkantiesiems atrodo per brangu, bet parduodantiesiems – tikrai ne. Eglutes sunku užauginti. Jos savaime neauga. Reikia daug priežiūros", – komentavo vadovas.

Miškininkai šiemet vėl organizuos akciją "Parsinešk Kalėdas į savo namus". Jos metu bus dalijamos eglių šakos. Akcija vyks gruodžio 18 d. Klaipėdoje eglių šakų bus galima rasti Teatro aikštėje nuo 10 val.

"Stengsimės, kad užtektų visiems. Paprastai išdalijame per tūkstantį", – tvirtino L.Balčikonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mh

mh portretas
pirkit gyvas nes gyva ji auginama tam kirtimui o po to perdirba i biokura. taip kad linksmu svenciu.

gafas

gafas portretas
Nepirkite gyvu egluciu ,labai nuostabios dirbtinos.Kam pjauti eglutes ,tegul jos auga .Dirbtinė eglutė yra naudinga ir ekonomiška ,ją nuperki ne vieniem metam,tai ekonomiška ir be jokių rupesciu,atejus sventei atsinesi ir papuosi sventei.As turiu ir esu patenkintas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių