Klaipėdiečiai didžiavosi savo giminės istorija

Ką mes žinome apie savo šeimos praeitį? Kiek giliai siekia šios žinios? Ar esame verti garbingos savo giminės?

Šie ir kiti klausimai kilo daugeliui sekmadienio popietę susirinkusių į Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos filialą Giruliuose, kur vyko šventė „Genealogija: ieškok, surask, dalinkis!“

Šis renginys buvo skirtas ne tiek žiūrovams, kiek iš anksto užsiregistravusioms šeimoms, kurių bibliotekoje laukė loginės, meninės ir sportinės šeimų rungtys.

Pirmą kartą surengtame šeimų sąskrydyje dalyvavo septynios komandos. Kiekviena jų turėjo būti sudaryta iš keturių ir daugiau kartų, jų iš anksto prašyta originaliai prisistatyti.

Kai kurios šeimos stebino nemažai nuveikusios ieškodamos savo šaknų, viena jų jau yra išleidusi knygą, kurioje aprašyti 108 giminaičiai nuo 1887 metų. Šeimos rodė nuotraukas, kuriose užfiksuotas gausus giminaičių būrys, demonstravo genealoginius medžius. Ne vienas dalyvis pernai dalyvavo bibliotekos mokymuose, kaip sukurti genealoginį medį.

Dalyviai buvo puikiai pasiruošę atlikti įdomias užduotis, tad laimėtoją pavyko išaiškinti tik susumavus balus. Antrąją vietą užėmusi šeima nuo laimėtojų atsiliko tik vienu balu.

Konkurso nugalėtojams įteiktas patvirtinimas, jog jie galės pasinaudoti 580 eurų vertės Lietuvos valstybės istorijos archyvo paslauga dar labiau gilindamiesi į savo giminės praeitį.

Kitiems dalyviams įteiktos simbolinės dovanos.

Nors renginio dalyvius lietus suginė į bibliotekos salę, besirungiančiųjų azartas nesumažėjo. Galima tikėtis, kad tai buvo pirmas, bet ne paskutinis toks renginys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dokumentai

Dokumentai portretas
Dar nieko nesako , tik popierius. Tegu jie visi atlyktu DNR testus. Va kur bus linksma!

Ar sunku konkrečiau parašyti ?

Ar sunku konkrečiau parašyti ? portretas
Gal mus sudomintu konkrečios pavardės,gal ir mus tai liečia.O dabar.....straipsnis apie viską ir nieko konkretaus,deja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių