Klaipėdai suteiktas 2018 metų Europos sporto miesto vardas

  • Teksto dydis:

„Klaipėdai suteikiamas 2018 metų Europos sporto miesto vardas. Sveikiname!“ – tokia žinia atskriejo iš Europos sporto sostinių ir miestų asociacijos ACES EUROPE generalinio sekretoriaus Hugo Alonso. Europos sporto miesto vėliava Klaipėdai bus įteikta lapkričio 22 dieną Europos Parlamente, Briuselyje. 

Klaipėda – pirmasis Lietuvos miestas, kuriam bus suteiktas šis titulas. ACES EUROPE organizacija, prieš apsispręsdama, vertino sporto situaciją Klaipėdoje: sporto bazes, propaguojamų sporto šakų įvairovę, sportuojančiųjų skaičių, bendruomenės įtrauktį, sporto renginius, ateities planus ir viziją.

„Džiugu, kad ACES EUROPE įvertino klaipėdiečių pasiekimus ir meilę sportui. Šis vardas mums padės garsinti Klaipėdos, kaip sportą propaguojančio miesto vardą  tarptautiniu mastu, dalintis patirtimi ir užmegzti naujus ryšius su tarptautinėmis sporto organizacijomis. ACES EUROPE įvertinimas pakankamai aiškiai mus nukreipia sprendimo link, kad 2018 metus Klaipėdoje turėtume skelbti sporto metais. Tai turėsime rimtai apsvarstyti miesto taryboje. Sporto miesto titulas – ne tik vardas, bet ir rimta paskata bei įsipareigojimas įtraukti į sportines veiklas dar daugiau gyventojų ir toliau gerinti sąlygas sportuoti“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šiuo metu Klaipėdoje plėtojama daugiau kaip 50 sporto šakų, veikia beveik 100 sporto, laisvalaikio ir sveikatingumo bazių, 5 profesionalūs sporto klubai, 5 sporto mokyklos vaikams. Klaipėdos miesto savivaldybė pirmoji šalyje pradėjo vykdyti antros klasės mokinių mokymo plaukti programą ir įdiegė kiekvienam sportuojančiam vaikui sportininko krepšelį. Skaičiuojama, kad organizuotai sportuoja per 9 tūkstančius klaipėdiečių, tačiau realus sportuojančiųjų skaičius gerokai didesnis, mat tūkstančius žmonių pritraukia Visuomenės sveikatos biuro organizuojamos sveikatinimo ir fizinio aktyvumo veiklos, gyventojai noriai naudojasi dviračių takais, kurių mieste yra apie 120 kilometrų.

„Siekiame paskatinti sportuoti  kuo daugiau pačių įvairiausių visuomenės grupių, tvarkome esamas ir statome naujas sporto bazes – netolimoje ateityje turėsime modernų baseiną, prasidės Futbolo mokyklos konversija, Sąjūdžio parke įrengta aikštelė kvies BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių mėgėjus, rekonstruosime irklavimo bazę, planuojame naujos sporto salės statybą, toliau tvarkome mokyklų stadionus“, - sako Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Iki 2018 metų Klaipėdos savivaldybė turės parengti metinį sporto renginių planą, kurio tikslas – į fizinio aktyvumo veiklas įtraukti kuo didesnę bendruomenės dalį.

ACES Europe yra Briuselyje įkurta pelno nesiekianti asociacija, kuri nuo 2001 metų kasmet suteikia Europos sporto sostinės, Europos sporto didmiesčio, Europos sporto miesto ir Europos sporto bendruomenės titulus. Asociacija vienija daugiau kaip 100 narių, kuriems buvo suteikti minėti titulai. ACES Europe siekia propaguoti sportą tarp Europos Sąjungos piliečių, ypatingai mažiau galimybių turinčių grupių – vaikų, senjorų ir neįgaliųjų, skatinti viešą ir privačią iniciatyvą kaip vieną iš socialinės sanglaudos įrankių, gerinančių sveikatą ir piliečių gyvenimo kokybę, taip pat padidinti paramą profesionaliam sportui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fanas

Fanas portretas
Su futbolo aikstem is vis beda kaip ir su vadovais futbolo mokyklos kiek metu sedi tas direktorius ir puikiai eikvoja mokesciu moketuju pinigus o miesto valdziai nusispjaut. Galejot parodyt fut.mokyklos baze europai

Sporto miestas

Sporto miestas portretas
o kodėl krepšinio foto įdėta? kodėl kišat tą šu.dų krūvą visur ...yra daug sporto šakų klp..ateikit į centrinį stadioną, vaikai norintys futbolą treniruotis ne visi telpa, susėdę ponai kabinete svarsto kaip pakelt futbolo lygį, iš pradžių reikia spręst -KUR??? o po to kaip kelt..:))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių