Klaipėdai reikia „pagalvės“ mokesčio?

Pirmadienį miesto savivaldybės, turizmo sektoriaus atstovai susitiko su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos nariais. Artėjant vasaros sezonui, svarstoma, kaip į Klaipėdą pritraukti daugiau turistų. Užsiminta ir apie vadinamąjį pagalvės mokestį.

Uostamiestyje viešėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovai ir nariai. Pastarieji domėjosi turizmo plėtros galimybėmis Klaipėdoje.

Į viešbutį "Navalis" susirinkę valdininkai, turizmo įstaigų, viešbučių atstovai, renginių organizatoriai diskutavo apie tai, kaip suvienijus jėgas teikti geresnes paslaugas į miestą atvykstantiems svečiams.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, kone pirmą kartą asociacija parodė dėmesį Klaipėdai, kur viešbučių koncentracija ne tokia didelė kaip Palangoje ar kituose kurortiniuose Lietuvos miestuose.

"Iš dalies tai buvo pažintinis susitikimas, skatinantis pagalvoti, kaip savivaldybė galėtų prisidėti prie informacijos sklaidos apie viešbučius kruizinių laivų turistams bei kitiems miesto svečiams. Ir atvirkščiai – viešbučiai praneštų apie įvairias miesto iniciatyvas. Galbūt sklindanti žinia paskatintų žmones dažniau atvažiuoti į pajūrį ir čia visus metus vykstančius renginius. Susitikimas veikiausiai išaugs į darbines sesijas, kuriose išgirsime vieni kitus ir atrasime galimybių dirbti kartu", – svarstė E.Mantulova.

Numatyta keistis informacija – viešbučiuose bus skleidžiama žinia apie Klaipėdoje vykstančius kultūrinius renginius, o savivaldybė, savo ruožtu, informuos turistus apie teikiamas nakvynės ir maitinimo paslaugas mieste.

Pasitarimo metu prabilta ir apie galimybę Klaipėdoje įvesti rinkliavos mokestį.

"Kituose šalies miestuose yra įdiegtas vadinamasis pagalvės mokestis, o Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija jam iš esmės pritaria. Šios tikslinės lėšos skiriamos tik turizmo rinkodarai ir nenukeliauja jokioms kitoms miesto vykdomoms programoms", – aiškino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių